Вести

Ања Цревар код градоначелника

Градоначелник Панчева Саша Павлов честитао је у име Града пливачици Ањи Цревар велики успех који је постигла освајањем бронзане медаље на првим Европским играма одржаним у Бакуу. У Градској управи, где је градоначелник разговарао са Ањом Цревар, говорило се и о будућим плановима везаним за сарадњу, али и о побољшању услова за тренинг, како Ање Цревар, тако и свих пливача у Панчеву.

Чланица Пливачког клуба „Тамиш“ Ања Цревар, која је на првим Европским играма у Бакуу освојила бронзану медаљу, разговарала је са градоначелником Панчева Сашом Павловим и изразила задовољство што јој је Град пружио подршку. Она је рекла да се нада да ће сва обећања која је добила од локалне власти бити испуњена, како више не би свакодневно путовала на тренинг чак до Кошутњака.

Веома ми значи то што су потврдили да ће ставити балон и што ћемо имати 50-метарски базен на располагању. Драго ми је што ћемо напокон добити затворени базен. Имаћу више времена да одмарам, доста ћемо уштедети. Много ће ми значити због резултата, изјавила је Ања Цревар. Уз честитке и пригодан поклон, градоначелник је изразио личну жељу да се Ањи Цревар што пре омогуће адекватни услови за тренинг у нашем граду. У присуству Александра Фаркаша, градског већника задуженог за спорт, Ањи Цревар су обећани бесплатни термини на олимпијском базену, који ће од јесени бити наткривен.

Већ почетком јесени на сада отвореном олимпијском базену биће пластифицирано корито и постављена балонка, за коју смо средства добили од Управе за капиталне инвестиције, односно, Покрајине. Сутра потписујемо уговор, балонка стиже и ја сам сигуран да ће већ од септембра Ања Цревар имати све потребне услове да у свом граду вежба и оствари не само „Б“ норму, за кој мислим да ће бити довољна за одлазак у Рио, већ и „А“ норму, која ће бити сигурност да ћемо Ању Цревар гледати у Рију 2016. године, рекао је градоначелник Панчева Саша Павлов.

Ања Цревар је на првим Европским играма одржаним у главном граду Азербејџана, Бакуу, освојила бронзану медаљу на 400 метара мешовитим стилом у конкуренцији јуниорки, уз нови апсолутни државни рекорд и поправљену „Б“ норму за Олимпијске игре у Рију.