Вести

ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ И У ГОРЊЕМ ГРАДУ

У Улици Марка Кулића је ЈКП „Зеленило“ почело са постављењем игралишта за најмлађе. Постављени су тобоган, љуљашке и клацкалица, а део справа још увек је у изради. Ово је наставак акције „Зеленила“ да свакој месној заједници на територији Града поклони бар једно игралиште за најмлађе. Пре годину и по дана ЈКП „Зеленило“ започело је праксу да свакој месној заједници на територији Града поклања игралиште за најмлађе. Акција постављања игралишта настављена је у Месној заједници „Горњи град“. Игралиште је постављено у Улици Марка Кулића, на делу између улица Матије Гупца и Иве Курјачког. До сада су постављене љуљашке, клацкалице, тобоган и клупе.

Поставили смо део справа. Остатак је у изради. Планирамо да на јесен, кад буде садња, овај део оплеменимо дрвећем, рекао је Драган Катуца, директор ЈКП-а „Зеленило“. У Месној заједници „Горњи град“ у делу поред Тамиша ово је прво игралиште које је намењено само најмлађим нашим суграђанима.

Много значи игралиште у овом делу града. Маргити је ово прво игралиште. Тек постављају справе, а деца долазе. Људи се сакупљају и гледају, задовољни су. Баш нам је било потребно. Надам се да ће бити и више у другим деловима Горњег града, рекао је Бранислав Глигорић, председник Скупштине МЗ „Горњи град“.

До сада су игралишта за најмлађе постављена у Месној заједници „Младост“, Иванову, Банатском Брестовцу, Омољици, Глогоњу, Јабуци. Током следеће недеље планирано је да се једно постави и у Долову, а до краја године још једно и на Стрелишту, каже Катуца.

Надамо се да ће бити средстава да се до краја године заврши све што смо започели, додао је Катуца.

У „Зеленилу“ и Месној заједници очекују да ће завршетком радова и постављањем свих потребних справа најмалађи из овог дела Горњег града добити леп кутак, у коме ће моћи да се играју и друже.