Вести

До почетка грејне сезоне - уговори са свим корисницима

Са сваким корисником даљинског грејања, панчевачко „Грејање“ до 15. октобра има законску обавезу да потпише уговоре о испоруци топлотне енергије. Нови корисници услуга овог панчевачког предузећа имају склопљене уговоре са „Грејањем“, а ова обавеза односи се на 12 хиљада старих корисника, који су на систему више од 20 година.

Са сваким појединачним купцем топлотне енергије, а њих је у Панчеву 12 хиљада, Јавно-комунално предузеће „Грејање“ има законску обавезу да склопи уговор о сарадњи. Сандра Божић, директорка овог предузећа рекла је у изјави за Регионалну РТВ Панчево да ће тај уговор само формализовати досадашњу сарадњу предузећа са корисницима.

- Мала најава свим корисницима да ћемо их у наредном периоду контактирати, и да ћемо са њима успоставити једну врсту сарадње, без обзира што то траје дуги низ година уназад, и формално. На који начин, већ ћемо их обавестити или путем медија, или ћемо на кућну адресу послати упутство на који начин ће се потписивати ти појединачни уговори, који ће, апсолутно формално, представити већ сарадњу коју са сваким корисником имамо. Али, кажем то нам је обавеза према закону, и ми ћемо је испунити у датом року – навела је Сандра Божић.

Директорка панчевачког „Грејања“ Сандра Божић истиче да би сви уговори требало да буду потписани у року од месец дана, тачније, до почетка грејне сезоне.

- Ми, иначе, уговоре са корисницима који су се прикључили на систем у претходним годинама, имамо и наравно, закључујемо. Ово се односи на кориснике који су на мрежи двадесет година, а раније та обавеза потписивања уговора није постојала – истакла је Сандра Божић.

 

Иако је и обавеза плаћања рачуна представљала једну уговорену обавезу, Сандра Божић истиче да „Грејање“ на формализацију односа продавац – купац обавезује закон. Тако ће корисници даљинског грејања у наредном периоду бити обавештени о начину потписивања уговора и моделу по којем ће им тај уговор ЈКП „Грејање“ доставити.