Вести

Јавни позив за "Едукуј се, запосли се!" у току

Незапослена млада лица са евиденције Националне службе за запошљавање имају прилику да се јаве на конкурс за предузетничку обуку и финансијску подршку најбољим идејама. Пројекат „Едукуј се, запосли се!“ реализују Регионални едукативни центар – Банат у сарадњи са Регионалним центром за друштвено – економски развој Банат, Градом Панчевом и фирмом „Беба компани“ Панчево. 

У току је јавни позив за учешће у пројекту „Едукуј се, запосли се!“, намењен младим људима са територије Панчева који су као незапослени пријављени у Националној служби за запошљавање. Остало је још времена како би се млади јавили – позив је отворен до 15. септембра 2016. године. Које ће три најперспективније предузетничке идеје бити подржане са по 240.000 динара знаће се у фебруару 2017. године, а до тада тридесеторо полазника очекују основна обука о предузетништву уз менторе и елиминациона такмичења.

- Ми као развојна агенција континуирано радимо на развоју предузетништва и предузетничке културе, нарочито код младих. Зато је овај пројекат значајан. Не очекујемо само три нова радна места, већ ће то бити три нове предузетничке радње, правна лица што ће значити развоју Панчева, Баната и целе Србије – рекао је Милосав. Пројекат је резултат међусекторске сарадње јавног, приватног и цивилног сектора у циљу повећања запошљивости младих, истакли су сарадници на пројекту. Град Панчево радо учествује у програмима подршке запошљавању младих, навео је заменик градоначелника Предраг Живковић.

– Ово је пројекат у ком од Републике добијамо бесповратна средства, што треба искористити. Стога позивам све младе људе старосне доби до 30 година која се воде као незапослена лица на Националној служби да се јаве и конкуришу са својим идејама. Град је за различите програме запошљавања ове године издвојио 36 милиона динара и поред смањења прихода из године у годину, средства за те програме нису умањена – изјавио је Живковић.

 

Образац за пријаву и више информација налазе се на сајту Града Панчева. Пријаве се достављају лично у Градском услужном центру или поштом на адресу Секретаријата за привреду и економски развој, Трг Краља Петра И 2-4 Панчево, као и мејлом на едукујсе.запослисе@панцево.рс . Пројекат финансира Министарство омладине и спорта у оквиру подршке младима у запошљавању.