Вести

Лажна обећања војвођанског Фонда из 2012 године

Град је због лажних обећања Фонда за капитална улагања морао да плати инвестиције појединих улица у Панчеву. У 2012. години за ту сврху је обећано 338 милиона динара. Тај износ новца никада није уплаћен на рачун града, нити је стигао до инвеститора.

 Обећање Фонда за капитална улагања да ће за реконструкцију улица у Панчеву бити уплаћено 338 милиона динара у 2012. години никада нису испуњена. Исти случај поновио се и 2013. године када је за инвестиције обећано 8 милиона и 800.000 динара, а град и инвеститори ту суму новца никада нису ни добили. Предраг Живковић, заменик градоначелника, објашњава да је због природе уговора град био у обавези да уплати око 300 милиона динара како би решио проблем неиспуњених обећања.

- 2012. године обећане су 3 инвестиције, реконструкција и градња инфраструктуре у Карађорђевој улици, потез од Моше Пијаде до Браће Јовановића, комплетна реконструкција Змај Јовине улице и 3. инвестиција, реконструкција Доситејеве улице, Тамиш капија. Укупно планирана средства покрајинским буџетом износила су 338 милиона динара, међутим тај новац никада није стигао нити на рачун града, нити је уплаћен инвеститорима. Стога, због природе уговора, град је био у обавези да само у 2012. години по том основу уплати нешто више од 292 милиона динара. Ситуација је била слична у 2013. години, али у мањем износу, када се поновила иста прича, тада се радило о инвестицији реконструкције Улице Светозара Милетића, потез од улице Светог Саве до Радничке улице, када је обећано 8 милиона и 800.000 динара, међутим иста је ситуација као и 2012. године. Град је већи део те инвестиције односно износ од преко 8 милиона динара морао да уплати инвеститорима – изјавио је Предраг Живковић, заменик градоначелника.

Вишегодишња отворена питања између градске и покрајинске власти у време Деморкатске странке, најочитија су на незавршеним заједничким пословима - недовршеној хали „Багремар“, незавршеној згради Завода за јавно здравље и потреби да се реконструише Интерно одељење Опште болнице. Осећај да је Панчево на репу интересовања бивше покрајинске власти потхрањују годинама незавршене зграда Завода за јавно здравље и хала „Багремар“, а и изостанак већих улагања у Општу болницу. Све је то обећала покрајинска адмнистрација ДС.