Вести

Народни посланици у МЗ „Младост”

На територији Месне заједнице „Младост” одржана је трибина Српске напредне странке, на којој су говорили народни посланици СНС-а – Жељко Сушец, Милован Дренуц, Миодраг Линта и Владимир Ђукановић. Председеник Градског одбора СНС-а Жељко Сушец том приликом позвао је житеље Мисе, као и Јабуке, да изађу на изборе за месне заједнице у недељу, 17. маја.

Трибину, односно разговор с грађанима Панчева на различите теме, отворио је народни посланик и председник Градског одбора Српске напредне странке Жељко Сушец. Он је присутне подсетио на инвестиције у износу од 100 милиона динара када је реч о Месној заједници „Младост”. Направљен је корак напред, а још ће их бити у наредном периоду, нагласио је Сушец.

Данас се одржава прва трибина у МЗ „Младост”, у организацији Месног одбора Српске напредне странке. Када је реч о овој месној заједници, ми смо започели пројекат ревитализације Пескане. Она неће доносити велика финансијска средства, али ће у великој мери допринети даљем развоју „Младости“. Побољшаћемо и животне услове становника Старе Мисе, Кудељарског насипа. Више од две деценије, током које су многе власти прошле, врло се мало улагало. Ми смо од 2013. године уложили око 100 милиона динара. Није мало, али морамо да радимо боље, брже и више, рекао је народни посланик Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС-а Панчева. Са грађанима су разговарали и народни посланици Српске напредне странке Миодраг Линта, Владимир Ђукановић и Милован Дрецун. Дрецун, који је председник Скупштинског одбора за Косово и Метохију, рекао је да је за Србију тренутно највећи политички проблем и највећи безбедносни изазов Косово.

Ако на том плану не будемо успешни, бојим се да нећемо имати никакву перспективу, већ бисмо се вратили у стање сталне дестабилизације. Дакле, наш главни циљ је објансити људима процес нормализације како би схватили суштину онога што је договорено, где су проблеми у реализацији тога и да ли се ми одричемо Косова или чинимо напор и корак ка враћању на Косово и тиме умнајивању услова за стварање „велике“ Албаније, рекао је Милован Дрецун. Миодраг Линта, председник Коалиције удружење избеглица у Србији, образлажући да зна да и на територији МЗ „Младост” има много избеглица, објаснио је да је један од приоритета у будућности обезбеживање сигурног крова над главом за избегла и прогнана лица.

Оно за шта се ми снажно залажемо јесте да Регионални програм који нуди могућност решавања стамбених питања на различите начине, буде реализован на што бољи начин. Као народни посланик ин систираћу да надлежне државне институције, односно КОмисија за избеглице то уради на најбољи могући начин, рекао је народни посланик Миодраг Линта. Владимир Ђукановић, такође посланик у Народној скупштини РС, као генерални приоритет навео је, као и сви остали присутни посланици, привредни напредак и нова радна места, што на свим трибинама грађане највише и интересује.

Ово је земља која је 2012. године имала блокиране рачуне у министарствима. Замислите кад од минус 200 дођете до нуле. До нуле смо некако дошли. Прва четири месеца смо у суфициту. Новац који смо уштедели планирамо да инвестирамо у привреду. Морамо да довлачимо сртране и домаће инветситоре и поспешимо посебно пољопривреду, као стратешки важну грану, рекао је народни посланик Владимир Ђукановић.

Жељко Сушец је позвао житеље Мисе и Јабуке да у недељу, 17. маја, изађу на изборе за скупштине месних заједница. Српска напредна странка на те изборе излази са по 15 кандидата у обе месне заједнице