Вести

Низ предавања о здравству СНС-а у септембру

Током септембра, за мештане панчевачких месних заједница, Савет за здравство Градског одбора Српске напредне странке организоваће различита предавања о очувању здравља, значају превентивних прегледа, али и о пружању прве помоћи повређеним особама. Прво предавање у низу, одржано је у Месној заједници “Стрелиште”.

Предавање на Стрелишту састојало се из три дела. Педесеторо присутних имало је прилику да чује предавање о реакцијама у случајевима несрећа у којима има више повређених особа.

-Грађани су сазнали како и на који начин могу да пруже прву помоћ на терену и како унесрећеном да помогну пре него што дође служба хитне медицинске помоћи. Најважније је да се не боје да приђу унесрећеном и да га питају да ли дише, како се осећа, да ли је нешто повредио – рекла је др Наумовић, докторка опште медицине у Служби хитне медицинске помоћи.

Посетиоци трибине могли су да чују и предавање о електронском заказивању код изабраног лекара специјалисте и за дијагностичке процедуре, појаснила је Драгана Поповић дипломирани економиста - менаџер у здравству.

-Објашњен је и копмлетан поступак и процес како ће се то обављати и како то функционише. Пошто се свакодневно сусрећемо са разним тешкоћама, јер смо већ кренули са електронским заказивањем у болници, трудила сам се да на што бољи начин одговорим на питања и разјасним све то. Потрудила сам се и да им објасним које су предности система које очекујемо за пар месеци – објаснила је Драгана Поповић.

Заинтересовани су могли да измере и крвни притисак, а у зависности од резултата, добили су и савете. Током септембра ће бити одржано десет актуелних предавања у Панчеву и насељеним местима.

 

Сутра, у Горњем граду, чланови Савета за здравство Градско