Вести

Отворен базен до краја септембра

Отворен пливачки базен у Панчеву радиће до краја септембра, с обзиром на то да метеоролози највљују лепо време. Предраг Стојадинов, в.д. директора ЈКП-а „Младост“, каже да је задовољан како је прошла сезона на отвореном базену и додаје да ће затворени пливачки базен бити отворен 1. октобра, кад се завршавају радови у подстаничи базена.

 Многи Панчевци су овог лета спас од врућине нашли на отвореном базену. С обзиром на то да метеоролози у наредном периоду најављују лепо време, базен ће и даље бити отворен за грађане.

- Отворен базен ће радити сигурно до краја септембра. Од првог октобра се надамо да ће се отворити затворени пливачки базен, из разлога што имамо виталне радове у постаници затвореног базена, који су везани за грејање воде у базену. То је друга фаза радова која изводи Дирекција за изградњу и уређење Панчева, тако да практично осим тих техничких разлога и лепо време ће бити разлог да продужимо сезону отвореног пливачког базена – рекао је Предраг Стојадинов, в.д. директора ЈКП-а „Младост“.

Овогодишња сезона на базену протекла је у најбољем реду, без великих инцидената, рекао је Стојадинов, и додао да се нада да ће бити таква сезона и кад је о затвореном базену у реч.

- Сезона је била солидна. У току августа месеца није било толико топлих дана као у јулу, кад је било баш добро време, било је доста врућих дана. Током викенда била је велика гужва, али изгурали смо сезону, како ми тако и грађани Панчева. По изјавама које је ваша телевизија узимала са отвореног базена, видим да су грађани задовољни и трудићемо се да наставимо такву тенденцију и на затвореном пливачком базену – додао је Стојадинов.

Данашњи временски услови утицали су на посећеност базена. Наши суграђани чекају да се време мало стабилизује, да би могли да иду на купање и рекреирање.