Вести

Панчево конкурише за покрајинске паре

Градско веће донело је одлуку да се јави на конкурс за суфинансирање пројеката који је расписала Управа за капитална улагања АП Војводине. Конкурисаће се са пројектима изградње фекалне канализације на Кудељарском насипу, изградњом саобраћајница у старом градском језгру, око Железничке амбуланте, опремањем базена и пројектом адаптације велике сале Дома културе у Банатском Новом Селу.

Управа за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине расписала је конкурсе који треба да помогну локалним самоуправама у суфинансирању или финансирању у областима заштите воде, изградње саобраћајне инфраструктуре, културе, спорта.... За област спорта Град је конкурисао са пројектом опремања базена, односно изградње балон хале преко отвореног базена. Вредност пројекта је 31 милион и 860 хиљада динара. Град је обезбедио 6 милиона и 680 хиљада динара за припремне радове, казао је Александар Фаркаш, члан Градског већа задужен за спорт.

Једини начин да добијемо олимпијски затворени базен је да балон халом покријемо отворени базен у току јесени, зиме и пролећа. Од Управе за капитална улагања тражимо 25 милиона динара, што је 31,8 милиона са нашим средствима, која су опредељена уколико добијемо. Постоје индиције да ово може бити позитивно решено јер испуњавамо све услове овог конкурса и радимо нешто што је добро за развој спорта у Граду Панчеву, рекао је Александар Фаркаш, члан Градског већа. У области саобраћајне инфраструктуре, односно повећања безбедности саобраћаја, Град се јавио са пројектом „Изградње и реконструкције саобраћајница старог градског језгра”, односно саобраћајница и паркинга око Железничке амбуланте.

Из комисије за вредновање пројектних идеја је стигло неколико идеја, а ова је најзрелија.

Од Покрајине се тражи и да финансира пројекат у Банатском Новом Селу за адаптацију велике сале у Дому културе. Вредност ових радова је око 20 милиона динара. Суфинансирање се од Управе за капитална улагања АП Војводине тражи за пројекат „Изградња фекалне канализације на Кудељарском насипу”. Од Покрајине се тражи 5 милиона, а Град би из буџета у овом пројекту учествовао са још 10 милиона динара.