Вести

Павлов: За безобразлук узурпатора без толеранције

У Омољици и Старчеву је узурпирано по више од 300 хектара државне пољопривредне земље. Борба против узурпатора је не само најављена, већ се и спроводи. Основна порука власти је да се мора увести ред у ову област аграра и да се мора поштовати Закон о пољопривредном земљишту.

Борба против узурпације државног пољопривредног земљишта у панчевачком атару је у току. Сунцокрет је већ почео да зри и да се скида са њива. Први откоси су пали, а ускоро ће почети и жетва на узурпираним површинама, што потврђује да се Закон о пољопривредном земљишту примењује.

Ја се већ надам да идућих дана се креће са скидањем усева са узрпираних парцела и овде се још једном ради о дозвољеној примени Закона о пољопривредном земљишту, каже градоначелник Панчева Саша Павлов.

Лопови не презају од ничега, као да не прихватају поруку власти. Када се зна да је опредељење власти да се борба против нереда мора водити стално и да се ред мора успоставити, онда лопови потврђују да су само то што јесу. Ових дана безобразлук је достигао врхунац.

Инспекција се на терену сусреће са невероватним ситуацијама. Ја управо сад имамо разговор са Удружењима пољопривредника из Горењег града где ми сад имамо једну поптпуно нову ситуацију узрупације. Имамо ситуацију да су људи платили закуп а неко други са подручија неке друге катастарске општине, значи не само из Панчева, већ са територије друге општине је дошао и покупио то преко ноћи. Заиста су ситуације неочекиване на терену, безобразлук појединаца више не може да се предвиди и у једној таквој ситуацији тешко је организовати међусобну интеракцију свих надлежних органа који треба да поступају. Сходно томе, инспекција наилази на велике проблеме, каже Павлов.

У Банатском Брестовцу узурпатори коло воде, мада их има и у Омољици и Старчеву.

 

У овом моменту Банатски Брестовац води, али ни један хектар који је узурпиран, односно без правног основа се користи није за потценти. Имамо Банатски Брестовац, имамо Долово, Јабуку, имамо и у Панчеву и свих 11 општине, да нешто не прескочим, значи сви су ту, напомиње градска већница Зорица Репац.

Порука власти је јасна. Мора се увести ред и доста је било пљачке државне имовине. Узурпацијом су појединци зарађивали милионе, а држава и сви у њој су губили.