Вести

Пескана ће бити рекреативни центар

Језеро Пескана која се налази на територији МЗ “Младост”, је природно богатство, али је неискоришћено, скренуо је пажњу на конференцији за новинаре Жељко Сушец, председник Градског одбора Српске напредне странке у Панчеву. По његовим речима, различите политичке опције последње две деценије само обећавају да ће средити простор око језера, као и језеро, али је све остало само слово на папиру.

Савет за спорт Градског одбора Српске напредне странке је после дугог низа година 2012. покренуо иницијативу да се Пескана заштити и сачува, и створе услови на овом месту за рекретативни спорт, казао је Жељко Сушец, народни посланик и председник Градског одбора СНС. Договорено је са железницом да се извшри конверзија земљишта јер је један део Пескане поред саме пруге.

Српска напредна странка је инсистирала на томе да се главни пројекат састоји од кружне пешаке стазе, која окружује језеро, ширине 1,6 метара, затим би се у другој фази прешло на одмуљавање језера у висини пола метра, затим следи изградња приобаља и постављање расвете која је неопходна за шеталиште, и на крају следи уредјење зелених површина на овој локацији, рекао је Сушец. Сушец каже да од овог пројекта нема велике финансијске користи, али има за грђане који би добили рекреативни центар.

Председник Савет аза спорт панчевачког СНС-а Зоран Рајачић сматра да се годинама прича о Пескани користила само у кампањама пред изборе, али да је тек СНС успеод да испослује и договор са Железницама Србије, као и пројекат пешачке стазе.

Не желимо да се бавимо политикантством, празним причама. Желимо да радимо нешто у општем интересу града Панчева. Замолио бих за подршку. Нико неможе сам. Потребна нам је подршка града, нарочито насеља Младост да би спровели до краја. Сви заједно, сложно, можемо да урадимо јако пуно, истакао је Рајачић. У овогодишњем буџету постоје средства која треба омогуће да се усагласи већ постојећи пројекат пешаћко-бициклистичке стазе са новим Законом о изградњи.

СНС инсистира на томе и не жели да један пројекат који је у интересу грађана пропадне. зато ћемо ми, одборничка група СНС у Скупштини града Панчева, затражити на следећој редовној Скупштини, да се формира радна група која ће испратити ток дораде пројекта. Позивамо све предтавнике политичких странака које су у Скупштини дфа се прокључе. Ми јесмо иницијатори, али не желимо политичке поене за нешто што је у интересу грађана, истакао је Жељко Сушец председник градског одбора СНС.

Залагање Српске напредне странке да се од Пескане направи рекреативни центар, каже Сушец, показује, да им је намера да грађанима, а наорчито становницима Мисе, побољшају услове живота. Зато не сумња да ће и на изборима за Скупштине Месне заједнице “Младост” добити поверење бирача.