Вести

Потврђен Колективни уговор за градска предузећа

Прерађени текст Колективног уговора за градска предузећа после четири месеца потврђен је на седници Градског већа која је данас одржана. Сагласност је дата и да се 14 ари плаца у Јабуци поклони Покрајини како би на њима биле изграђене монтажне куће за Дом „Срце“, као и да се поново од Покрајине затражи 25 милиона динара за балонку на отвореном базену. Колективни уговор за градска јавна предузећа поново је добио сагласност Градског већа. Потписан крајем јануара, па оспорен у Министарству рада, нови текст Колективног сада је прилагођен и градоначелник одлуком Градског већа добија могућност да га потпише.

Радна група је урадила кориговани текст, који је усагласила са примедбама које су добијене од два ресора Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Највећим делом се односе на безбедност и здравље на раду, као и на одредбе посебног Колективног уговора за територију републике, за јавна предузећа у комуналној делатности. Након прихватања од стране Већа и потписивања градоначелника, текст ће бити упућен Министарству на регистрацију, рекла је Ениса Аговић Хоти, секретар за финансије. Градско веће подржало је и идеју да се од покрајинске власти, односно Управе за капитална улагање, преко конкурса затражи 25 милиона динара за постављање балон хале на отвореном градском базену. Укупно за територију читаве Војводине овим конкурсом определиће се 200 милиона динара.

У првом кругу конкурса који је расписала Управа за капитална улагања овај пројекат није прошао. Конкурс је поново расписан и ми желимо поново да учествујемо. Надамо се да ће овога пута Управа за капитална улагања подржати пројекат и да ћемо на јесен, односно зиму, имати балонку и наткривени отворени базен, рекао је Александар Фаркаш, члан Градског већа. Градско веће дало је сагласност да се без накнаде у власништво Покрајине пренесе плац већи од 14 ари, где ће Дом „Срце“ за готово 50.000 евра изградити три монтажне куће за становање уз подршку, као наставак реализације пројекта „Отворени загрљај“.

С обзиром на значај ове материје и испуњеност свих услова предвиђених законом и подзаконским актима поступајућег секретаријата и Агенције за имовину, достављен је Градском већу Нацрт Одлуке поводом захтева за пренос права јавне својине, рекао је Милован Ановић из Агенције за имовину.

Градско веће данас је потврдило постављање Милорада Милићевића за начелника Градске управе у новом мандату од пет година. Прихваћени су и анекси уговора из 2012. године о уређењу каналске мреже у функцији одводњавања по којима је за радове „Тамиш-Дунава“ у Иванову мање потрошено 315 динара, а у Банатском Брестовцу остало је више од 440.000 динара.