Вести

Председник Србије Александар Вучић отворио фабрику „ZF Friedrichshafen AG“ у Панчеву

 

Председник Републике Србије Александар Вучић и председник Покрајинске владе Игор Мировић присуствовали су данас у Панчеву отварању нове фабрике немачке компаније  „ZF Friedrichshafen AG“ за производњу аутоделова, инвестицију вредну 160 милиона евра.

 

Реч је о првом погону ове компаније у Србији, у коме ће се производити  генератори за хибридне и електричне погоне, микропрекидачи и прекидачи за мењаче у којем је запослено 300 радника.

 

„Данас је посебан дан не само за Панчево и АП Војводину већ и за целу Србију. Много труда је уложено да би ова компанија дошла у Србију. Хвала Влади републике Србије, Покрајинској влади и Граду Панчеву, јер без тимског рада не би било могуће привући ову велику компанију у нашу земљу, која је данас, једна од најмодернијих и најсавревремијих“, казао је председник Републике Србије Александар Вучић.

 

После 40 година застоја у привредном развоју, наш град обнавља своју индустријску традицију, казао је градоначелник Панчева Саша Павлов. „Изградњом ове фабрике, враћа нам се вера да Панчево може да постане један од најјачих индустријских центара, са високим степеном запослености и изнад просечном ценом рада“, рекао је градоначелник Павлов.

 

Остварили смо заједнички успех у Панчеву и Управни одбор наше компаније одлучио је да проширимо наше производне капацитете  и запослимо још виже људи у области електричне мобилности овде, у вашој земљи  казао је  Мајк Ханкел, члан Управног одбора „ZF Friedrichshafen AG“.

 

Компанија „ZF Friedrichshafen AG“  је  технолошка групација која испоручује системе за мобилност путничких аутомобила, доставних возила и индустријске технологије. Запошљава 149.000 радника на глобалном нивоу на око 230 локација у 40 земаља.