Вести

Саша Павлов градоначелник

Панчево је од 2012. године, када су били одржани локални избори, добило трећег градоначелника. После оставки Светозара Гавриловића и Павла Раданова, за новог градоначелника Панчева одборници Скупштине Града изабрали су Сашу Павлова, који је до сада био заменик градоначелника. За његовог заменика изабран је Саша Левнајић, одборник СНС-а, док је за новог члана Градског већа за област становања и комуналне делатности, уместо смењеног Предрага Патића, изабран Драган Грујичић, који је до сада био вршилац дужности директора ЈКП-а у Омољици.

Саша Павлов рођен је 1973. године у Панчеву. На Вишој школи унутрашњих послова добио је звање правника. После тога радио је у Безбедносној информативној агенцији и Министарству унутрашњих послова у ресору Државне безбедности. Након тога био је заменик председника УО Петрохемије, а радио је и као саветник генералног директора овог предузећа. Од 2010. године био је генерални директор Петрохемије. Заменика градоначелника је био од 2012. године. За његов избор за градоначелника сада је гласало 49 од 61 присутног одборника.

Потпуно сам свестан да функција градоначелника има већи легитимитет, али из тог легитимитета проистиче много већа одговорност. То је функција која омогућава оперативније управљање Градом Панчевом. Настојаћу да у свом будућем раду оправдам поверење које ми је указано, да много више од својих претходника будем на терену и у контакту са грађанима, рекао је Саша Павлов, градоначелник Панчева.

Након што је изабран за градоначелника, Саша Павлов је за свог заменика предложио Сашу Левнајића, одборника СНС-а, по професији адвоката, док је за место члана Градског већа задуженог за стамбено-комуналну делатност, предложио Драгана Грујичића, који је до сада био вршилац дужности директора ЈКП-а у Омољици. Нијх двојица су на тајном гласању добили по 49 гласова одборника.