Вести

Саша Павлов кандидат за градоначелника

Панчево би требало да добије новог градоначелника у петак, када ће, како сазнаје ТВ Панчево, бити одржана Скупштина Града. Како сазнајемо, нови градоначелник би требало да буде Саша Павлов, који је тренутно заменик градоначелника, док би на његово место требало да дође Саша Левнајић, који је тренуно одборник Српске напредне странке.

На обе ове функције могу да буду изабрани само људи из редова одборника, што значи да Саша Павлов мора прво да се врати у скупштинске клупе пошто је оставку на одборничко место дао када је постао заменик градоначелника. А да би се вратио међу одборнике, неко од одборника мора да се најпре одрекне свог мандата, и то неко ко је изабран са листе УРС-а, јер је и Павлов у градску Скупштину ушао са те листе. Међутим, све ће се очигледно завршити унутар Српске напредне странке пошто су и Павлов и сви одборници у међувремену прешли у напредњаке.

Кандидат, сазнаје ТВ Панчево, за члана Градског већа за стамбено-комуналну област, пошто је Скупштина прошле недеље разрешила Предрага Патића из ЛДП-а, јесте Драган Грујичић, тренутно директор Јавног комуналног предузећа у Омољици, који је такође из редова СНС-а.

Смена Патића значила је и излажење ЛДП-а из власти, а и ДСС се прошле недеље обратио Телевизији Панчево са информацијом да ни они као странка више не партиципирају у владајућој коалицији. У њој су и даље, поред Српске напредне странке, за сада сигурно Демократска странка, СДПС, ПУПС, Нова Србија и ДПМ.