Вести

Турнир у баскету у Омољици

Победник турнира у баскет у Омољици, који је организовала Српска напредна странка је екипа из Банатског Новог Села. У финалу били су бољи од колега са Котежа. У склопу активности за изборе за месне заједнице, напредњаци најављују да ће идућег петка у Долову организовати такмичење у корективној гимнастици.

Два коша разлике, после резултата 16 према 14 против тима са Котежа, донело је победу на турниру у баскету Новосељанима. Тако су били најбољи међу 10 екипа из месних одбора Српске напредне странке. Циљ Савета за спорт Градског одбора је да се млади што више окрену спорту.

Имамо низ циљева и програма да урадимо, а то је изградња још спортских центара како би млади Омољчани имали заиста где да проведу више времена а то је на спортским теренима и што мање по кафићима. Једноставно, Српска Напредна странка се бори за здраву и напредну Омољицу, за здраво и напредно Панчево, а ово је још један корак напред да заједно урадимо и направимо један корак у развоју спорта код младих. Ја бих искористио прилику да 26. јула позовем све Омољчане да изађу на изборе и подрже кандидате СНС-а, рекао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС у Панчеву. Омладина у Омољици воли спорт, истиче и председник месног одбора СНС-а Ђуро Топаловић.

Видите и сами да се бавимо развојем спорта и да омладину склонимо са улица и од наркоманије. Посвећени смо спорту, кошарци, фудбалу, рукомету, одбојци и сви ти спортови су заступљени у Омољици. Као председник месног одбора ћу се трудити да развијамо спорт, истакао је Топаловић. Победник није добио пехар, а највећа победа ће бити победа на изборима за Скупштину Месне заједнице за две недеље, поручује Зоран Рајачић председник Савета за спорт СНС-а Панчево.

Ми за овај турнир нисмо поделили награде. Најбоља награда ће бити победа 26. јула, када буду избори за Месну заједницу и то ће бити најзначајнија и најлепша награда. Глас за Српску Напредну странку најлепша је, најјача и најснажнија победа, додао је Рајачић.