Вести

У понедељак у подне лицитација за 8 локала

Јавно надметање за закуп локала у власништву града биће одржано у понедељак, петог септембра у 12 сати у „Дирекцији за изградњу и уређење Панчева“. Право учешћа на лицитацији имају сви предузетници и правна лица, рекла је сарадница „Дирекције“ за пословни простор Весна Арсеновић. Пријаве се подносе до петог септембра у 10 сати.

Лицитација за закуп пословног простора у државној својини чији је корисник Град Панчево, на период од пет година, биће одржана у ЈП „Дирекција за изградњу и уређење Панчева“ у понедељак, петог септембра 2016. године у 12 сати. У понуди је осам градских локала.

– Локали су на следећим локацијама: Марка Краљевића 1, , Ослобођења 31, Савска 6, Др Жарка Фогораша бб, Марка Краљевића 18, Вељка Влаховића 17, Генерала Петра Арачића број 2, Ослобођења 27 - изјавила је Весна Арсеновић.

Право учешћа имају сви предузетници и правна лица, навела је Весна Арсеновић. Пријаве се предају на писарници „Дирекције“.

– Пријава треба да садржи податке о подносиоцу пријаве – за предузетнике име и презиме, адресу и број личне карте, јединствени матични број грађана, назив радње и матични број. За правна лица, назив и седиште, оверену копију решења о упису правног лица у регистар код надлежног органа и пуномоћје за лице које заступа подносиоца пријаве не старије од шест месеци, податке о пословном простору за које се пријава подноси. Затим, делатност коју ће обављати, уколико је занат, тачан назив занатске делатности, изјава да се пословни простор преузима у виђеном стању, доказ о уплати депозита за учешће и доказ да подносилац нема неизмирених обавеза по основу изворних локалних прихода од Секретаријата за пореску администрацију Града Панчева. Пријаве морају бити благовремене и уредне и предате до 10 сати, истог дана – објаснила је Весна Арсеновић.

На лицитацијама претходних година најинтересантнији су били локали у центру града. Иначе, новом одлуком о пословном и магацинском простору и гаражама Града Панчева предвиђено је продужење уговора закупцима који се већ налазе у пословном простору наредних пет година.

 

ЈП „Дирекција“ поседује 56 слободних простора. У току 2015. године у поступку реституције враћено је 17 пословних простора док је за 16 пословних простора покренут поступак, навела је Весна Арсеновић.