Вести

У здравом телу здрав дух!

Савет за спорт Градског одбора Српске напредне странке организовао је у Долову у петак, 17. јула, бесплатни тренинг борилачких вештина и корективне гимнастике. Скупу су, поред успешних ММА бораца, присуствовали и функционери панчевачког СНС-а - градоначелник Саша Павлов, Драган Катуца и Дејан Симеуновић. Они су позвали Доловце да изађу на предстојеће изборе 26. јула и свој глас дају Српској напредној странци. Доловци су имали прилику да присуствују тренингу борилачких вештина и корективне гимнастике на сеоском фудбалском терену. Јавни бесплатни тренинг организовао је Савет за спорт Градског одбора Српске напредне странке, са циљем подизања свести Доловаца о значају спорта, односно здравог живота.

- Српска напредна странка пропагира спорт и здрав живот, како појединаца, тако и породице и нације. Делима, не причом, то показујемо, рекао је Зоран Рајачић, председник Савета за спорт Градског одбора СНС-а. Међу искусним борцима, који су показали своје борилачко умеће, био је и Марко Радаковић, двоструки ММА првак у категорији до 84 килограма и апсолвент Машинског факултета. Он ће у септембру у Румунији на Европском првенству бранити боје Србије.

- Одмалена се бавим борилачким спортовима. Као мали сам тренирао џудо, око пет година. После тога сам постао ММА борац и већ пет година се бавим тим спортом. Успео са два пута да постанем шампион државе и професионални скор ми је две победе, без пораза, рекао је ММА борац Марко Радаковић. Градоначелник Панчева Саша Павлов нагласио је да Српска напредна странка веома води рачуна о спорту и спортистима, јер је здравље Панчеваца, како физичко, тако и духовно, на првом месту.

- У здравом телу здрав дух. Много тога се изгубило у последње време, посебно у делу који је везан за школски спорт. Инфраструктура треба да буде доступна свим грађанима, а не само појединцима. Ми ћемо то почети да решавамо идуће године. Ове године смо успели, уз помоћ господина Перуничића, државног секретара у Министарству омладине и спорта, а уз Регионалну развојну агенцију „Банат“, да обезбедимо мултифункционални терен у Панчеву, заједно са једним цикло-мотелом, који је у вези са бициклистичком стазом која ће ићи око Панчева. То је први корак ка брендирању Панчева као места намењеног спортском туризму, нагласио је градоначелник Панчева Саша Павлов.

Драгослав Глигоријев, председник Месног одбора СНС-а у Долову и кандидат ове странке на предстојећим изборима за Скупштину Месне заједнице, позвао је све Доловце да изађу на изборе 26. јула и подрже Српску напредну странку. - До сада смо били опозиција у Долову, али много смо помагали спортске клубове – рукометни и фудбалски. Очекујем после избора преузимање власти и опоравак доловачког спорта. Желео бих да најавим изградњу спортског центра, која ће почети идуће недеље, што ће поспешити бављење спортом у селу, рекао је Драгослав Глигоријевски, председник Месног одбора СНС-а у Долову и кандидат ове странке на предстојећим изборима за Скупштину Месне заједнице.

Савет за спорт Градског одбора Српске напредне странке наставиће да организује различите спортске догађаје, како у Долову, тако и другим местима на територији Града Панчева, најавио је Зоран Рајачић.