Вести

Ванредни избори лоши за грађане

Одлуком да се не иде на локалне изборе након оставке градоначелника Српска напредна странка показала је да је одговорна према грађанима, став је панчевачких напредњака. Како је рекла потпредседница Градског одбора, грађани у наредном периоду очекују да се нешто ради у граду, а не трошење времена на политичка препуцавања и предизборне кампање. Истовремено је позвала неке странке да се јасно изјасне да ли су део власти или не.

После избора чланова Српске напредне странке - Саше Павлова за градоначелника, Саше Левнајића за заменика и Драгана Грујичића за већника за стамбено-комуналну област, странка је показала одговорност према грађанима, каже Сандра Божић, потпредседница Градског одбора. Континуитет у кратком периоду до избора обезбеђен је и тиме што је градоначелник постао човек који је у претходном периоду био његов заменик, па је и упознат са свим проблемима са којима се среће Град.

Мишљења смо да у овом тренутку до избора не треба да дође. Сматрамо да би време било утрошено на политичка препуцавања. То време треба уложити на оно што је драгоценије, а то је напредак Панчева. То грађани очекују од нас, рекла је Сандра Божић, потпредседница ГО СНС-а.

Избор градоначелника, његовог заменика и члана Градског већа, показује и да је коалиција стабилна и да не постоје никакви тајни планови, рекла је Сандра Божић. Ипак, како каже, неке странке треба јасно да одреде да ли су опозиција или и даље чине коалицију. Много је поштеније да, ако не желе да деле одговорност са СНС-ом, изађу из власти званично, па тиме и из предузећа за која су преузели одговорност када је прављена коалиција.

Мислим на АТП и ЛДП. Уколико нису спремни да сносе одговорност власти, оно што она носи са собом... Знамо да АТП носи гомилу проблема. До сад смо били коректни у сарадњи са ЛДП-ом. Тражимо од њих да одлуче да ли су део опзиције или власти, с обзиром на то да на Скупштину не долазе, рекла је Сандра Божић.

Тим који чини Градско веће остаје исти јер, како каже Сандра Божић, они који су планирали буџет за ову годину треба и да га спроведу до краја како би се видели резултати.