Вести

Форум жена панчевачког СНС-а прикључио се акцији "Чепом до осмеха"

Градски одбор Српске напредне странке и Форум жена ове странке прикључио се акцији “Чепом до осмеха”. У акцији је до сада сакупљено око 300 килограма чепова, а сав приход намењен је помоћи деци ометеној у развоју. 

Еколошко-хуманитарна акција „Чепом до осмеха“ бави се рециклирањем пластичних чепова с циљем прикупљања средстава за помоћ деци са инвалидитетом или обезбеђивању специјално израђених помагала. Акцији се придружио и Градски одбор Српске напредне странке у Панчеву, као и Форум жена ове странке

- Градски одбор Српске напредне странке на иницијативу Уније жена се прикључио акцији “Чепом до осмеха” којом ћемо неком малишану који живи с инвалидитетом помоћи да лакше обавља своје свакодневне активности и да лакше живи са својим инвалидитетом. Искрено се надам да ћемо на овај начин доћи до много дечјих осмеха и позивамо све људе добре воље, све компаније да се овој кампањи придруже. Српска напредна странка ће перманентно спроводити ову акцију. Ово је само прва предаја коју смо забележили како би друге подстакли и како би заједно што пре дошли до тих осмеха- рекла је председница Форума жена СНС-а у Панчеву.

Акција “Чепом до осмаха” значајна је пошто, осим хуманости, промовише и рециклажу отпада

-Градски одбор Српске напредне странке је јако поносан, поготово Унија жена која је носилац ове акције, пошто може да каже да се прикључила једној глобалној акцији, која је хуманог карактера, а с друге стране чува еколошку свест, односно подиже је, с обзиром да позива на рециклажу. Она је и едукативног карактера из разлога што прикупљене чепове деца ометена у развоју разврставају и на тај начин подстичу развој моторике. Схватили смо да морамо да будемо у кругу оних који подржавају ову акцију и на овај начин допринесемо да неко дете сутра добије помагала- навела је председница Форума жена градског одбора Српске напредне странке Панчево.

 

Акцији су се прикључили многи грађани, институције и компаније, а вртићи и школе су за сада најактивнији и најрадије се одазивају. До сада је Градски одбор СНС-а прикупио преко 300 килограма чепова, а акција се наставља.