Вести

Хуманитарни турнир за реконструкцију храма у Јабуци

Хуманитарни турнир у малом фудбалу у Јабуци окупио је данас љубитеље овог спорта и људе добре воље који желе да помогну изградњу храма у овом селу. Око 40-так екипа такмичило се у хали спортова како би уз дружење прикупили што више новца у ове сврхе. Организатори су Скупштина Месне заједнице Јабука и Месни одбор Српске напредне странке Јабука, а прикупљено је око 200 хиљада динара. СхареТхис

Скупштина Месне заједнице Јабука и Месни одбор Српске напредне странке Јабука организовали су хуманитарни турнир да би прикупили новац за наставак изградње храма Светог Илије у овом месту. Од 40 екипа које су учествовале, 20 је било из околних места, а двадесет из Јабуке, рекао је Слободан Илић, председник Скупштине МЗ Јабуке.

-На једном од састанака смо се договорили да организујемо турнир у малом фудбалу како би помогли изградњи храма Светог Илије. Нисмо очекивали овако велики одзив. Посебно би се захвалио ГО СНС који су се ангажовали да на турниру учествују сви месни одбори – рекао је Слободан Илић, председник Скупштине МЗ Јабуке.

Међу пријављеним екипама нашла се и екипа Града Панчево.

-Окупило се много екипа. Градска управа је једна установа која подржава такве акције. Јабуцу је давно требао овакав објекат и Град ће и даље помагати да се озаврши – казао је Миленко Чучковић, већник задужен за рад, запошљавање и социјална питања.

Како је казао јереј Живан Митровић половина радова на изградњи храма у Јабуци је завршена. Осим новца који се прикупља добровољним акцијама, део ће дати и Град Панчево, око 700 хиљада динара.

-Окупило се, на изненађење, многи екипа и са стране и из Јабуке. Ми смо стигли до једне фазе, када се храм покрива бакром – објаснио је јереј Живан Митровић, свештеник у Јабуци.

Слободан Илић се захвалио и Ненаду Живанову и Јовици Пауновском који су учествовали како у организовању ове тако и других хуманитарних акцијама.