Вести

ПАНЧЕВО ЈЕ ГРАД СПОРТА! Стевановић жестоко одговорио Ђиласу на још једну лаж

Таблоидни портал, под диригентском палицом тајкуна Драгана Ђиласа, у веома тенденциозном тексту, изнео је низ неистина на рачун градске власти и односа према спорту у Панчеву, истакао је данас на конференцији за новинаре градоначелник Панчева Александар Стевановић.

Манипулишу тренером и играчима клуба, манипулишу са члановима клуба који се зове „Динамо 1945“. Једина веза тог клуба, са старим Динамом, који јесте био симбол Панчева, јесу слично име и сличан грб. Покушавају да скрену пажњу са нестручног руковођења клубом. Хоће све проблеме које клуб, играчи и стручни штаб имају, да пребаце на Град Панчево, истакао је Стевановић.

Стевановић је јавност запитао да ли је Град Панчево бирао руководство клуба, а потом је нагласио да није, нити је то у ингренцији Града Панчева.

Дуг ФК „Динамо 1945“ је вишемилионски. Да ли је за тај дуг крива Српска напредна странка, председник Александар Вучић или Град Панчево? Наравно да нису. Сви ми који данас вршимо власт у Панчеву криви смо једино што спроводимо политику развоја, што се у Панчеву данас граде фабрике, путеви, отварају радна места…, истакао је Стевановић.

Он је изнео чињенице да се данас у Панчеву инфраструктура гради више него икада, те да Град Панчево почиње да изгледа онако како то и заслужује.

За то јесмо криви криви. Криви смо зато што, данас, наши суграђани, могу и са заказивањем и без, да бирају вакцину којом ће се заштитити од Цовид-19, зато што наш буџет расте и отвара нам могућности да финансирамо спортске успехе и да стварамо нове шампионе. Јер, Панчево је град спорта и град шампиона, одоворио градоначелник Панчева на још једну тајкунску лаж.

Стевановић је нагласио да ће Град Панчево, у наредном периоду, још интензивније да спроводи програме развоја. Он је поручио да ће, док год је он градоначелник, сви спортски објекти имати исту намену коју имају и данас.

Као одговорна власт, што смо до сада и показали, наставићемо да унапређујемо, градимо и домаћински располажемо спортском инфраструктуром, како би сви Панчевци могли да се баве спортом. На тај начин стварамо нове шампионе. Град Панчево је град спорта, истакао је Стевановић.

Стевановић је објаснио да локална власт никада није добила нити један званичан захтев од било кога из ФК „Динамо 1945“. Али, додао је, укључиће се у решавање проблема. Објаснио је да ће се проблем са снабдевањем струјом решити у најкраћем могућем року, јер за тренутну ситуацију нису криви ни деца, а ни други корисници Градског стадиона.

Да ли су, можда, управо „пријатељи фудбала“, бацили око на овај атрактиван комад земље, па када су схватили да је то неизводљиво, на овај начин манипулишући? Да ли манипулацијом децом покушавају да блате и Град и државу и људе који пожртвовано сваки дан раде на томе да као друштво и држава напредујемо на свим пољима, да се развијамо, економски оснажујемо?, питао је на крају обраћања градоначелник Панчева Александар Стевановић.

 

Извор:Е-Панчево