Вести

ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ У ПАНЧЕВУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић у оквиру своје посете Јужном Банату управо је стигао у Општу болницу Панчево. Он ће током своје посете овом делу Јужног Баната обићи панчевачку Општу болницу како би се уверио у ток грађевинских радова у Интернистичком блоку, чију реконструкцију је финансирала Покрајинска влада.

Уговором о реконструкцији је предвиђено реновирање више од 8000 квадарата на Интерном одељењу панчевачке болнице, за које је из Покрајине издвојено близу пет стотина милиона динара. Радови су почели прошлог месеца и предвиђено је да трају осам месеци.У делегацији је и покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић. Делегација је прво обишла унутрашњост болничке зграде а затим и радове споља како би се упознали с током и врстом неопходних грађевинских радова.

Председник Покрајинске владе изразио је новинарима задовољство виђеним радовима у болници у Панчеву. Затекли смо запуштено стање у свим здравственим установама и сада радимо на решавању тих дугогодишњих проблема. Уложили смо 500 милиона динара у реконструкцију интерног одељења и очекујем да ће грађани за шест месеци моћи да се лече у модерној болници, казао је Игор Мировић. Он је најавио улагања у здравство и набавку медицинске опреме и наредне године. Нови покрајински буџет требало би да буде усвојен крајем децембра, казао је Мировић. Након обиласка Болнице председник Покрајинске владе одржаће и радни састанак са градоначелником Панчева Сашом Павловим у Градској кући.