Вести

Разрешена директорка "Вод-кома"

 Градско веће поднело је предлог за разрешење Биљане Киковић са места директорке ЈКП-а „Вод.Ком“ из Јабуке. Овакав предлог упућен је на основу извештаја буџетког инспектора који од 31. октобра врши контролу трошења буџетких средстава у овом предузећу.

 Ванредна буџетска контрола ЈКП-а „Вод – Ком“, започета је по налогу градоначелника Саше Павлова и односи се на 2014. и 2015. годину. Контрола је започета 31. октобра, а већ 9. новембра поднет је извештај градоначелнику у којем су констатоване неправилности, казао је Срђан Јелисавчић, буџетски инспектор.

Ванредна контрола у ЈКП „Вод – Ком“ из Јабуке биће завршена за десетак дана, након тога биће предат комплетан извештај о извршеној контроли, каже Јелисавчић. Градско веће донело је и одлуку да јавно комунална предузећа која су у 2015. годни остварили добит морају да 50% уплате у буџет града. Ту обавезу има 8 предузећа: ЈКП „Грејање“, „Старчевац“, „Ком Брест“, „Вод – Ком“, „Качарево“, „Долови“, „БНС“ и „Омољица“. Ова предузећа треба у буџет да уплате око 10 милиона и 300 хиљада динара.

Градско веће усвојило је и измењени финансијски план Туристичке организације Панчева, који је сада усклађен са одлуком о ребалансу градског буџета. Веће је дало и сагласност на годишњи план управљања спомеником природе, "Стабло црвенолистне букве“ које се налази у Омољици.