Вести

Ухапшени узурпатори

 Како сазнаје Регионална РТВ Панчево, синоћ су три особе из Долова ушли на узурпирану земљу у Омољици, покушавајући да скину усеве. Пољочуварска служба их је ухватила на лицу места и одмах обавестила полицију и Тужилаштво. 

 

Према незваничним сазнањима регионалне РТВ Панчево, ради се о Слађану А. из Долова који је се сумњичи да је узурпирао парцелу у Омољици, са које је покушао да скине усеве. Поред Слађана А. ухваћене су још две особе које су унајмљене да пољопривредним машинама скину узурпиране усеве. 

 

Тужилаштво у Панчеву, како сазнајемо, наредило је привремено одузимање пољопривредних машина, док су лица која су ушла на узурпирану земљу приведена синоћ у полицију на саслушање. Према подацима у панчевачком атару има око 3000 хиљаде узурпираног земљишта. 

 

Локална самоуправа је кренула, са ПКБ-ом у посао скидања узурпираних усева што је узбуркало страсти медју онима који су се огрешили о закон, државу, али и поштене пољопривреднике. Држава је одлучно решила да стану на пут криминалу, корупцији и узурпацији пољопривредног земљишта. 

 

Проблем који је наслеђен и тема којом се нико годинама у Србији није бавио ради различих мотива. То је довело до тога да се пољопривредници-узурпатори понашају бахато, чак претећи и градоначелнику Павлову, али и другим функционерима по Јужном Банату, мислећи да ће проћи некажњено. 

 

Борба против узурпатора одавно је почела у Панчеву, али и целом региону, и неће стати док се све не доведе у оквире закона, а бахати узурпатори буду кажњени.