Вести

Улица у Глогоњу добија асфалт

У Глогоњу ће ускоро бити асфалтирана и Улица Бориса Кидрича. Процењена вредност радова је 6.830.000 динара, са ПДВ-ом, а завршетак радова је предвиђен за 29 календарских дана. Месна заједница Глогоњ планира да заврши асфалтирање започетих улица и да изради пројекте за Утринску, Млинску и Првомајску улицу.

Дирекција за изградњу и уређење Панчева добила је пројекат за асфалтирање Улице Бориса Кидрича од Месне заједнице Глогоњ. Вредност радова је 6.830.000 динара са ПДВ-ом, рекла је Маја Витман, директорка ЈП „Дирекције“.

- Извођач радова је уведен у посао, а рок за завршетак радова је 29 календарских дана. Радови би требало да буду завршени 27. октобра. Дужина трасе је 623 метара, а ширина собраћајнице је четири метара, а предвиђена су и седам паркинг места, испред румунске цркве – рекла је Маја Витман директорка ЈП “Дирекција”.

Улица Бориса Кидрича у Глогоњу ускоро ће бити асфалтирана. Према речима Миреле Петровић, председнице Скупштине Месне заједнице Глогоњ, ова улица ће спојити још две које су асфалтиране, Школску и Ослобођења.

- Оно што је још битније да се улица налази у јужном делу села, који се назива румунски крај. Овде се налази и румунска православна црква. Глогоњ је мултинационална заједница и овим доказујемо да водимо рачуна о свим мештанима и о румунској националној заједници – казала је Мирела Петровић, председница Скупштине МЗ Глогоњ.

У Глогоњу је путна инфраструктура у лошем стању, а Мирела Петровић каже да се Глогоњци труде из године у годину да побољшају слику села.

- Ми се трудимо да у комуникацији са свим релавантним институцијама дођемо до решења. Калдрма, туцаник или земљана подлога преовлађују у неким деловима села истакла је Мирела Петровић.

Мирела Петровић је истакла да су припремљени пројекти за још неколико улица у Глогоњу - делове Тамишке, 29. новембра, Млинске , ЈНА и Школске. У плану је израда пројеката за Утринску, Млинску и Првомајску улицу.