Вести

Ускршње цветне враголије „Зеленила” на радост

Одушевљење Панчеваца изазвали су цветни усркшњи аранжмани испред Градске управе. По речима директора „Зеленила” Драгана Катуце, то је доказ да се и без много новца може улепшати град. А од идућег месеца, најављују из овог јавног предузећа, следе лепа изненађења на улазу у град код хотела „Тамиш", која ће заменити садашњу шарену „бубу“. Зелени ускршњи зец и неколико усркшњих јаја украсили су простор испред градске куће. Израђени су од зеленила и цвећа. „Зеленило“, које на овај начин више година улепшава град, сада је то први пут урадило и пригодом Усркса. За оне који желе да знају мало више, ево и податка да су израђени од две врсте цвећа - белис и виола, заједно са махонијом, од које је направљен зец.

Поставка се налази испред градске управе од прошле недеље. Пред Ускрс по грегоријанском календару улепшали смо овај плато. Није први пут да уочи Ускрса наше предузеће поставља овакве аранжмане по граду, али је, заиста, овога пута идеја у потпуности успела. Први пут имамо оригиналну поставку која је одушевила многе, не само Панчевце. Чак су и неки државни медији извештавали о њој, рекао је Драган Катуца, директор „Зеленила”. Након ускршње цветне поставке „Зеленило” најављује и изненађење новим шареним аранжманима, који ће бити симбол простора где живимо - Баната.

До краја маја ћемо поставити неке нове аранжмане у граду. Део старих ћемо освежити, док ћемо неке пребацити на друге локације. Рецимо, цветни музички инструменти ће остати испред Музичке школе, с тим да ће бити освежени. Испред Привредне банке ћемо мало изменити поставку, а „Бубу”, која се налази испред хотела „Тамиш”, преместићемо код „црвеног” магацина. На улазу у град ускоро ће се налазити потпуно нова цветна поставка која карактерише Банат, додао је Катуца. За цветну ускршњу поставку овога пута био је задужен читав тим људи из „Зеленила”, на челу са Сектором за производњу цвећа и Техничким сектором. Директор Катуца је овом приликом у име предузећа и у своје лично име, честитао Ускрс свим суграђанима који га славе по јулијанском календару.