Вести

Усвојен буџет за 2017. годину

 Одборници Скупштине града на свом последњем заседању у овој календарској години усвојили су буџет за 2017. годину. Буџет Града планиран је у износу од 5 милијарди и 725 милиона динара. одборници су усвојили и планове и програме рада јавних и јавно комуналних предузећа за следећу годину. Одборничку групу Демократсдке странке напустили су Предраг Богатинчевић и Нађа Хигл Бохаревић. Они су обавестили Скупштину да ће убудуће наступати као самостални одборници. Данашње заседање остаће упамћено и по директном преносу преко интернета. 

Буџет града у 2017. години требало би да износи 5 милијарди и 725 милиона динара. Ово је за око 320 милиона мање него што је био буџет у 2016. години након последњег ребаланса. Због планираних мањих прихода, мањи су и расходи, каже Предраг Живковић, заменик градоначелника, који је задужен и за финансије. У следећој години, град ће се задужити додатно за 273 милиона за капиталне инвестиције. Наставиће се радови на канализацији у Омољици, а очекује се почетак радова и на канализацији у Улици Краљевића Марка, каже Живковић.

У буџету за 2017. годину, као један од главних прихода је кредит, што у неком ранијим временима није био случај, каже Зоран Јовановић, одборник Демокаратске странке.

Одборник Лиге социјалдемократа Војводине Јовица Петровачки тврди да је буџет намењем пољопривреди мали, ако се има у виду залагање за развој пољопривреде.

Промедбе опозиције односиле су се и на то што у буџету нема решења за Апотеку, али и то да у буџету није предвиђено довољно за враћање више уплаћеног новца за услуге које пружа Дечја радост.

Позитиван помак у буџету за наредну годину видео је Предраг Богатинчевић, самостални одборник који је похвалио то што је за физичко васпитање и одржавање школа одвојено више новца, него у овогодишњем буџету.

На предложени буџет била су поднесена три амандмана, која Скупштина није усвојила. Буџет за 2017. годину усвојен је са 44 гласа, док је против било 16 одборника. одборници Скупштине града усвојили су и планове и програне више јавних и јавно комуналних предузећа. Последња овогодишња Скупштина остаће упамћена и по првом директном преносу заседање једног локалног парламента, који се могао пратити и на унтернету, преко сајта града.