Вести

Вучић на полагању камена темељца у Панчеву

 

 Уз присуство председника Србије Александра Вучића данас је у Панчеву постављен камен темељац на локацији будуће фабрике електричних и хибридних погона фабрике ZF Friedrichshafen AG. Немачка фирма ЗФ долази у Панчево са инвестицијом од 160 милиона евра, а та компанија ће, очекује се, запослити више од 1.000 људи 

Догађај који смо чекали деценијама...Долазак страног, немачког инвеститора у Панчево. Вишемилионска улагања у фабрику ZF-а која ће се бавити производњом компоненти за аутоиндустрију. Нова радна места, бољи и још већи приходи државе и локалне самоуправе... Цео догађај, односно почетак радова на изградњи и церемонију увеличао је председник Србије Александар Вучић у присуству председника Владе Војводине Игора Мировића, градоначелника Саше Павлова, немачког амбасадора Аксела Дитмана, челника компаније ZF и великог броја званица из политичког и привредног живота. Немачка ће постати највећи спољнотрговински партнер Србије, али и најзначајнији послодавац у Србији, рекао је председник Србије на данашњем полагању камена темељца, односно временске капсуле за новог немачког инвеститора. Према његовим речима, данас имамо 47.508 запослених грађана Србије у немачким компанијама.

 Председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је реч о једној од највећих страних инвестиција у Србији, те додао да је ово велики дан за Град Панчево, АП Војводину и Републику Србију, јер, како је оценио, глобални лидер у производњи компонената за аутоиндустрију који послује у 40 земаља у целом свету, коначно стиже и у нашу земљу. 

Према речима градоначелника Саше Павлова, ова инвестиција спроведена је пре свега захваљујући председнику Александру Вучићу којем се захвалио у име грађана и у своје име због вођења одговорне, проактивне политику са конкретним резултатима по питању реформи јавних финансија, смањења дефицита, изузетног привредног раста, смањења стопе незапослености поготову код младих, правне сигурности и међународног поштовање које Србија сада има.