Вести

Жељко Сушец председник панчевачких напредњака

Жељко Сушец, народни посланик и досадашњи повереник Српске напредне странке у Панчеву, једногласном одлуком делгата 4. Изборне скупштине панчевачких напредњака изабран је за председника Градског одбора СНС-а. Сушец је рекао да напредњаке чека важан задатак на идућим локалним и покрајинским изборима, а то је стварање здраве и напредне Србије. Прве честитке Сушецу на избору за првог човека панчевачких напредњака упутили су потпредседник странке Горан Кнежевић и потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић.
После трогодишњег статуса Повереништва панчевачки напредњаци су формирали Градски одбор. Сто четрдесет делегата 4. Изборне скупштине Градског одбора Српске напредне странке у Панчеву једногласно је изабрало досадашњег повереника и народног посланика Жејка Сушеца за председника Градског одбора СНС-а. Сушец је у првом обраћању након избора за првог човека панчевачких напредњака рекао да странку чекају важни задаци, као што су наредни локални и покрајински избори.
Народ је јасно рекао Војводини шта мисли о владавини актуелног покрајинског режима. То је задатак, који ћемо ми као странка и у Панчеву и на нивоу покрајине несумњиво испунити. Војводину чекају нови, бољи и лепши дани. Војводина више никада неће бити место малверзације и финансијско појило за напајање политичких партија и појединаца, које господарски владају у Војводини са 6 процената, а мало и у сенци. Што би рекао мој велики пријатељ и колега Александар Јовичић, желим им да што дуже владају у ’ладовини и сенци, имају нашу пуну подршку. Јер, што су дуже у сенци, Србији и нашем народу ће бити боље. Политика нашег председника Александра Вучића недвосмислено показује да се Српска напредна странка залаже за здраву и напредну Србију, Србију у Европској унији и достојан живот сваког грађанина Републике Србије у 21. веку, рекао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС у Панчеву.
Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Александар Јовичић, честитајући Сушецу на избору, замолио је напредњаке да не дозволе да било који појединац укаља част ове странке.
Молим вас да се у наредном периоду искључиво бавите странком, месним одборима и саветима, да ојачате странку до децембра и убедљиво победите у Панчеву и да више никада не дођете у ситуацију да морате да правите било какве компромисе и коалиције, које можда некада иду и на штету нашој странци. С обзиром да знамо да постоји један човек који мисли на Србију и на нашу странку, Александар Вучић, нико од нас појединачно не сме дозволи да за један милиметар укаља његов образ и да поистовећује неке наше појединце који би урадили нешто на штету странке, града или општине са политиком коју спроводи човек који је после 25 година и више стиснуо петљу да мења Србију. Наша обавеза је да му помогнемо, рекао је Александар Јовичић.
Потпредседник Српске напредне странке Горан Кнежевић нагласио је да странку очекује изазов на предстојећим локалним и покрајинским изборима, како би реализовали своје циљеве који би грађанима омогућили бољи живот.
Људи желе да раде и да могу од тог рада да живе, да могу њихова деца да похађају школе и факултете, да стичу знање и након тога да остану у овој земљи да раде. Желимо да можемо боље и квалитетније да се лечимо, да наши најстарији уживају у јесени свог живота. Иако то нису велике ствари, тешко је направити искорак јер смо затекли потпуно урушен систем, без институција, разорену и опљачкану државу, а на сваком кораку имамо кочничаре, који зарад својих личних интереса пкушавају да нас саплету, поставе клипове у точкове, не би ли они још који дан, који месец, коју годину задржали своје фотеље, функције и привилегије. Али, наравно, то неће моћи још дуго да траје. Види се светло на крају тунела. Уверен сам да ће после наредних избора и нова Покрајинска влада и све локалне самоуправе заузети такав исти реформски курс и да ћемо моћи лакше да решавамо све проблеме, рекао је Горан Кнежевић.

Одмах након завршетка Изборне скупштине, председник Градског одбора СНС-а Жељко Сушец одржао је први састанак са председницима месних одбора, који су изабрани почетком априла. За потпредседнике Градског одбора СНС-а изабрани су Саша Павлов, Дејан Симеуновић, Сандра Божић и Драган Катуца. Секретар Градског одбора је Маја Витман, а изабрано је и 19 председника стручних савета Градског одбора напредњака:
1. Здравство – др Слободан Овука
2. Пољопривреда и рурални развој - Маја Прекић Свирчевић
3. Комуналне делатности - Милан Станишић
4. Култура – Немања Ротар
5. Спорт – Зоран Рајачић
6. Привреда – Александар Фаркаш
7. Економија и финансије – Предраг Живковић
8. Енергетика – Негица Рајков
9. Урбанизам и грађевина – Александар Бркић
10. Правни савет – Саша Левнајић
11. Екологија и заштита животне средине – Бошко Опачић
12. Трговина и туризам – Александар Стевановић
13. Националне мањине – Трајан Барбу
14. Унија жена – Зорица Девић
15. Унија омладине – Иван Тешић
16. Савет за информисање – Мирослав Милаков
17. Унија пензионера – Сретен Николић
18. Савет за просвету – Никола Поповић
19. Интернет тим – Ненад Ракић