Вести

Акција Улепшајмо Котеж

У Месној заједници Котеж у четвртак 20. априла биће организована акција Улепшајмо котеж у  оквиру које  ће се чистити насеље Котеж 1 и 2. Оргнаизатори ације су МЗ Котеж и Удружење Да се не заборави. Акција почиње у 10 сати  на великој пољани у Улици ослобођења.

Миа Јанић је ученица трећег разреда Основне школе Стевица Јовановић која је приметила да људи често бацају дјубре ван канти и одлучила  је да се обрати челница МЗ Котеж како би организовали заједничку акцију чишћења насеља. Гледала сам емисију где сам видела да много људи баца дјубре и то ми се није свидело. Тако загађују природу и хтела сам бар мало да заштитимо природу. Прво сам се обратила Браниславу Ракетићу а онда и мојим другарицам из школе и оне су рекле да је добра идеја јер нико не воли да баца дјубре. Ми ћемо добити опрему и онда ћемо да скупљамо и чистимо дјубре.

Бранислав Ракетић, председник МЗ Котеж каже да му се идеја одмах свидела и да ће у четвртак 20. априла бити реализован акција Улепшајмо Котеж, која почиње у 10 сати.

Пријатељи акције су школе на територији Мз Котеж,  ЈКП Хигијена и Зеленило, вртић Славуј. Очекујемо доста дечице из свих школа да акција заживи и постане традицинална. Акција ће бити реализован на територији  Котежа 1 и Котежа 2, ми смо направили сценарио како то  треба да изгледа. Деца ће бити распоређена на пољани код Фабега и  на Котежу 2 код Симпа, на пољани. Ми мислимо да то буде генерално претресње Котежа, да обиђемо сваки угао, наше насеље је лепо али ми смо ту и да га улепшамо рекао је Бранислав Ракетић – председник МЗ Котеж.

За све учеснике акције биће обезбеђене рукавице и кесе у које ће бацати ђубре коју буду скупљали. У МЗ Котеж верују да ће овакве акције организовати више пута током године.

 

 

 

Izvor: RTV Pančevo