Вести

"Almex" дужан "Хигијени" више од 20 милиона

"Almex" доо из Панчева, панчевачкој "Хигијени" дужан је више од 20 милиона динара, сазнаје ТВ Панчево. Због тога што фирма, о којој ће бити речи у серијалу о узурпацији државног пољопривредног земљишта у јужном Банату, који припрема Регионална РТВ Панчево, одбија да измири ове обавезе, ускоро ће добити озбиљну тужбу од ЈКП "Хигијена".

 "Almex" је власник предузећа "Стари Тамиш". Иако су у питању оранице, чак 50 хектара води се као градско грађевинско земљиште. Панчевачка "Хигијена" је од маја ове године почела да наплаћује чишћење, одношење и депоновање смећа са ове површине, а по званичном ценовнику предузећа, месечне обавезе за "Стари Тамиш" су 4 милиона 229 хиљада динара. Обавезе од преко 20 милиона динара "Almex" је одбио да плати.

Поставља се низ питања, а основно је зашто "Almex", иако једна од најбогатијих фирми у јужном Банату, а можда и у Војводини, ранијих година није плаћао обавезе и где је завршавало смеће са ових површина?

Међутим, питање над питањима је како је "Almex" постао власник хиљаде хектара ораница, небројено скупоцених некретнина у Панчеву и другим местима, међу којима је и хотел "Тамиш", као и највеће скробаре на Балкану. Такође, ни луксуз им није стран. Као пасионирани љубитељ лова ишао је у Африку на сафари, на којем се улов појединачно плаћа од 10.000 до 100.000 евра. Можда све то плаћа тако што избегава да измирује обавезе?

Алмексова предузећа и експозитуре:

"ALMEX" ДОО

СТАРИ ТАМИШ АД

КАЧАРЕВО АД

ПЕТЕФИ ДОО ТЕМЕРИН

ПОКРОК ДОО ПАДИНА

ЗЛАТАР ДОО МРАМОРАК

ФОТОС ДОО ЦРЕПАЈА

ДОО индустрија скроба "Јабука" Панчево

ФАБРИКА СТОЧНЕ ХРАНЕ "ЈАБУКА" ПАНЧЕВО

"ALMEX" ДОО ОГРАНАК "ИПОК" ЗРЕЊАНИН

"ALMEX" ДОО ОГРАНАК "СИТРА" КОВАЧИЦА

"ALMEX" ДОО ОГРАНАК "КИНЂА" КИКИНДА

"ALMEX" ДОО ОГРАНАК "ALMEX М" ТЕМЕРИН

"ALMEX" ДОО ОГРАНАК "ALMEX БП" БАЧКА ТОПОЛА

"ALMEX" ПОСТ ПРОДАЈА СТАРИ ТАМИШ

"ALMEX" СЕРВИС СТАРИ ТАМИШ

ОГРАНАК "ALMEX" - ПЕТРОЛ ПАНЧЕВО

ОГРАНАК "ALMEX" - СРБОБРАН