Вести

Канализација у Омољици од септембра

Српска напредна странка предала је листу од 15 чланова за Скупштину Месне заједнице „Омољица” на предстојећим изборима 26. јула. Српска напредна странка има програм и циљ да настави све започете пројекте у селима, па тако и у Омољици, казао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС-а.

Откад је на власти, Српска напредна странка решила је један велики проблем Омољчана, а то је питање изградње канализације у овом насељеном месту, истакао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС-а.

Пројекти који су били кочени лошом администрацијом решени су 2013. године. Сведоци смо да је пре нешто мање од месец дана решена папирологија, која је кочила Омољицу скоро деценију да уђе у 21. век. Ово је од великог значаја за Омољчане, јер већ од јесени очекујемо да ће се почети са радовима на изградњи канализационе мреже. Српска напредна странка има циљ и програм да поспеши живот Омољчана. Позивамо све Омољчане да 26. јула изађу на изборе и подрже кандидате Српске напредне странке, казао је Жељко Сушец. Крајем јула очекујемо да се распише тендер за извођење радова на изградњи канализационе мреже, рекао је Ђура Топаловић, председник Месног одбора СНС-а у Омољици.

Траса канализационе мреже кренуће из Карађорђеве улице, наставиће се Улицом Бранислава Нушића, затим Вука Караџића, да би поред гробља и старог млина ушла у Улицу Арсенија Чарнојевића. Укупна дужина је 1.200 метара. Ми смо конкурисали преко Града код покрајинског Фонда за капиталне инвестиције и добили 20 милиона - Град даје 4 милиона, а Покрајина 16, казао је Ђура Топаловић.

Како истичу и Жељко Сушец и Ђура Топаловић, радови на изградњи канализационе мреже требало би да почну средином септембра.