Вести

Министар Недимовић у посети Банатском Брестовцу

Делегације Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и града Панчева посетиле су Удружење повртара и воћара “Брестовачки род” у Банатском Брестовцу и ратара Вукашина Ристић у Панчеву. Циљ ових посета био је разговор са пољопривредницима.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и градоначелник Панчева Александар Стевановић посетили су две локације у граду. Најпре су обишли Удружење повртара и воћара “Брестовачки род” у Банатском Брестовцу. Министар Недимовић рекао је да су разговарали о три важне теме.

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић каже да су у разговору са повртарима у Банатском Брестовцу дошли до закључка да они, али и остали пољопривредници овог села ретко конкуришу за средства Покрајинског секретаријата за пољопривреду. Додаје да се разговарало и о противградној заштити.

Након Удружења, делегације су посетиле у Панчеву ратара Вукашина Ристића и његову породицу и обишли његово имање. Захваљујући средствима државе, Ристић је набавио део пољопривредних машина.

Градоначелник Панчева Александар Стевановић рекао је да је посета министра Недимовића и покрајинског секретара Божића велика част за Град Панчево и за пољопривреднике. Додаје да је срећан када види колико држава пружа развоју пољопривреде и када Панчевци конкуришу за средства Министарства и Покрајине.

Покрајински секретар Божић захвалио је градоначелнику Стевановићу на одличној сарадњи и подсетио да је ове године Град Панчево аплицирао за атарске путеве у вредности од 20 милиона динара. Додаје да су Панчеву и у претходној години одобрена средства за атарске путеве и за изградњу водоводне мреже.