Вести

Победа СНС на изборима за Савете МЗ у Панчеву

Српска напредна странка победила је на изборима за Савете месних заједница Јабука и Младост у општини Панчево, где је од укупно 30 мандата, освојила 25, рекао је данас председник Градског одбора СНС Панчево Жељко Сушец

БЕОГРАД, 18. маја (Тањуг) - Српска напредна странка (СНС) победила је на изборима за Савете месних заједница Јабука и Младост у општини Панчево, где је од укупно 30 мандата, освојила 25, рекао је данас председник Градског одбора СНС Панчево Жељко Сушец.

Сушец је рекао да је на изборе у месној заједници Јабука, који су одржани јуче, од 5.296 уписаних бирача изашло 2.157, односно да је излазност била 41.2 одсто.

За СНС је, према његовим речима, гласало 857 грађана или 39,87 одсто изашлих бирача, што је напредњацима донело 10 од 15 мандата у Савету те месне заједнице.

На изборима су, додао је, учествовали и СПС, СДС, СРС, Уједињени за Јабуку, Демократска партија Македонаца, Група грађана "За нашу Јабуку"...

"То је добар резулатат који показује да се у Јабуци много ради. Та месна заједница је мултинационална средина и за нас су гласали и припадници македонске, ромске, румунске националне мањине и то је показатељ да СНС ради у интересу свих грађана", рекао је Сушец Тањугу.

У месној зајендици Младост, како је навео, од 10.847 бирача, изашло је 2.040 бирача или 18,6 одсто, а СНС је од 15 освојила 15 мандата.

"Излазност је ту била мала и сматрам да је могла бити и већа али пракса показује да је и ранијих година излазност била око 25 одсто", рекао је Сушец додајући да су на изборима у тој месној заједници учествовале СДПС, СПС-ЈС, ДС, ЛСВ и Група грђана "Младост".

Сушец је захвалио грађанима који су гласали за СНС истичући да резултати избора доказују да та странка, од када је преузела одговорност 2012. године, води рачуна о тим месним заједницама.

"Последње две деценије нико није улагао ни динар у ове две месне заједнице, а ми смо решили за ове три године велики део проблема", рекао је Сушец.

Резултат је, како је подвукао, доказ да све што ради премијер Србије и председник СНС Александар Вучић на државном нивоу, ради у интересу државе и грађана и да се то преноси и на локалне самоуправе.

"Грађани Војводине су на ванредним парламентарним изборима 2014. године рекли шта мисле о актуелној влади Бојана Пајтића и ДС-а и тај задатак морамо да испунимо. Ово је показатељ да су Војвођани жељни промена и дају велику подршку СНС-у", истакао је Сушец.