Вести

Потписан Меморандум о разумевању између Панчева и кинеског града Донгуана

Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева, данас је у Градској управи потписала Меморандоум о разумевању са кинеским градом Донгуаном. Тим поводом присутни су путем видео конференције разговарали о значају сарадње и њеном унапређењу. Приказани су и промотивни фимови  о Панчеву и Донгуану.

Меморандум о разумевању између Панчева и кинеског града Донгуана потписан је у Градској управи. У име Панчева потписник је била Драгана Купрешанин, заменица градоначелника. На видео конференцији, организованој овим поводом, присутни су разговарали о продубљивању пријатељских веза као и наставку сарадње у свим областима рада и живота.

Иницијатива за збратимљење градова потекла је од Панчевца Марка Јагодића који већ дуго живи у Кини. У периоду припрема за братимљење одржан је Линк збратимљених градова, чији домаћин  је био Донгуан, а окупио је и друге градове са којима су збратимљени. Панчево је у овом процесу учествовало још на 4 догађаја: виртуеној  изложба фотографија младих, изложби, салону младих на тему пандемије и вебинару.

Драгана Купрешанин осврнула се и на пандемију ковид – 19 и сарадњу коју су тада оствариле Кина и Србија. Она је подсетила да је недавно одржан и вебинар на коме је председник Скупштине града, Тигран Киш представио Панчево, инвестиционе и  привредне потенцијале.  Она је напоменула да је Панчево град са растућим бројем  малих и средњих предузећа, град у коме се одржавају многе културне и спортске манифестација, као и да је седиште модерне индустријске производње.