Вести

Презентација будућег изгледа Улице цара Лазара

Реконструкција Улице цара Лазара почела је 12. новембра, а њен завршетак планиран је за 180 календарских дана. Првом фазом радова обухваћен је део од Војводе Радомира Путника до Доктора Светислава Касапиновића. Крај ових радова паниран је до краја ове године. Пројекат је подржала Управа за капитална улагања АП Војводине са 110 милиона динара, док Град Панчево учествује 75 милиона.  

Улица цара Лазара ће за 180 календарских дана бити потпуно уређена, док се крај прве фазе радова очекује до краја ове године. Уз нови асфалт, пешачке и бициклистичке стазе, ова улица ће одисати посебном свежином због зеленила којим ће бити додатно оплемењена. Овај пројекат је подржала Управа за капитална улагања АП Војводине у износу од 110 милиона динара, док је град из буџета определио 75 милиона. За следећу годину је предвиђено да Покрајина и град учествују са по 50 одсто средстава за преостале радове.   

Реконструкција улице спроводиће се у фазама. Прва је почела 12. новембра, а у склопу ње спроводиће се радови у делу од Војводе Радомира Путника до Доктора Светислава Касапиновића.

Саобраћај у Цара Лазара остаће двосмеран. Улица ће додатно бити озелењена. На више од 8700 квадратних метара биће травњак, а на око 4500 квадратних метара биће ниски четинари и украсно растиње, такође ће бити посађено 350 нових стабала. У сарадњи са Градском комисијом утврђено је која стабла ће бити замењена новим.

Након завршетка прве фазе радова у Улици цара Лазара, од Војводе Радомир Путника до Доктора Светислава Касапиновића, радиће се део до Доктора Жарка Фогараша, тј. 6.октобра, након тога до Таковске односно Филлипа Вишњића, затим ће се спроводити радови до Петра Прерадовића, након чега ће уследити радови до Улице Марка Краљевића, а на крају ће се радити део до Првомајске улице.