Вести

Признање младим рукометашима "Динама"

Градски већник задужен за спорт Александар Фаркаш и заменик градоначелника Саша Левнајић приредили су пријем у просторијама Градске управе за јуниоре Железничког рукометног клуба „Динамо“. Млади рукометаши су претходног викенда постали шампиони Србије у том узрасту, победом на завршном турниру Државног првенства у Врњачкој Бањи.

После светских шампиона у фудбалу и младе пливачице Ање Цревар, и јуниори Железничког рукометног клуба „Динамо“ били су гости представника градске власти. Њих су у име Града угостили заменик градоначелника Саша Левнајић и градски већник задужен за спорт Александар Фаркаш, који су честитали новим шампионима државе на великом успеху.

Град заиста има озбиљне планове да у наредних годину дане уложи у инфраструктуру спорта. У плану је изградња нове хале, која би се, пре свега, користила за рукомет и одбојку. Немам никаквих дилема да ће Град те планове остварити и да ћемо овим и другим момцима који желе да се баве спортом дати све услове које су у складу са нашим могућностима. На њима је само да раде и да се труде. Биће шампиони, у то не сумњамо, рекао је Саша Левнајић, заменик градоначелника Панчева. „Динамо“ је својим домаћинима, уз речи захвалности, уручио шампионске мајице. На завршном турниру Државног првенства екипу је водио помоћни тренер Горан Белић, коме је, како каже, била велика част и задовољство да у финалним окршајима предводи ове сјајне момке.

Преломна утакмица била је у осмини финала против „Војводине”, коју смо играли на домаћем терену. Они имају четири репрезентативца и дошли су као јуниорска екипа шампиона државе. Нисмо знали како ћемо одиграти, али је испало да смо без муке победили. То је био показатељ да смо ми најбољи у држави. На завршни турнир смо отишли опуштено, убеђени да ћемо победити било кога ко нам изађе на мегдан. Ставили смо акценат на одбрану, што је дошло до изражаја максимално. Напад су момци спроводили онако како то раде целе сезоне, и у првој екипи, и у јуниорској. Не желим превише да се хвалим, али је истина да смо победили оба противника без великог напора, изјавио је Горан Белић, тренер ЖРК-а „Динамо”.

Представници Града најавили су да ће ускоро обавестити јавност о плановима за изградњу нове хале, која би се користила првенствено за рукомет и одбојку, а закључено је да би таква инвестиција била веома важна за развој млађих рукометних категорија у Панчеву.