Вести

Рехабилитација пута Панчево – Баваниште у завршној фази

Градоначелник Стевановић се захвалио министру Весићу на посети и изразио велико задовољство због најављених радова који су од велике важности не само за становнике Панчева, већ и целог јужног Баната.

„Mи настављамо и не стајемо да радимо заједно на решавању проблема који се тичу нас конкретно, а који нису директно у нашој надлежности. Као што је рекао министар Весић, овај путни правац Панчево-Баваниште је најоптерећенији путни правац. То ми који живимо у Панчеву знамо, али и људи који пролазе овуда су се често сусретали са великим гужвама и инфраструктуром која није била на задовољавајућем нивоу, а све због великог интензитета саобраћаја који се овде одвија. У веома кратком року смо добили рехабилитовану саобраћајницу и данас је задовољство кретати се њом“, рекао је градоначелник Стевановић.

Он је такође истакао и наставак улагања Града Панчева у путну инфраструктуру.

„Као Град смо пре три године уговорили пројекат јавно-приватног партнерства у вези са реконструкцијом и рехабилитацијом улица у нашем граду и захваљујући том пројекту смо до сада, за три године и пар месеца, колико је он већ на снази, рехабилитовали и реконструисали скоро 90 км путева и улица на територији града Панчева и више од 170 улица. То ћемо наставити да радимо и у наредном периоду, током 2024. године, у плану је да реконструишемо нових девет улица у нашем граду“, најавио је Стевановић.

Министар Весић је истакао да су важни сви пројекти који унапређују квалитет живота грађана.

„Осим изградњом аутопутева и брзих саобраћајница ми се бавимо и реконструкцијом регионалних путева који нису вредни као аутопутеви, али су значајни за грађане и комфор њиховог живота. Један од таквих путева је и пут Панчево-Баваниште чија је дужина 6,1 км, а који је посебно важан зато што је то пут који је веома оптерећен и веома фреквентан, а представља везу подунавског и јужнобанатског округа, односно Панчева и Ковина са Смедеревом и Пожаревцем. Управо зато и мост који се ту налази ћемо у наредном периоду реконструисати. С друге стране, према Смедереву ћемо такође радити реконструкцију пута како би наравно они који користе овај пут могли да имају потпуно нов пут на правцу који је значајан“, рекао је Горан Весић.
Министар Весић је најавио и неке од значајних инвестиција које ће посебно бити важне за становнике Панчева и јужног Баната, пројекат Сектора Ц кад су у питању путеви, тј веза између Бубањ потока и Панчева чиме ће бити завршена обилазница око Београда, која ће Панчевцима омогућити три прикључења на аутопут.

Вредност радова рехабилитације пута Панчево-Баваниште је нешто више од 180 милиона динара без ПДВ-а.

Извор: Град Панчево