Вести

У Градској управи Панчево организован пријем за породице с тројкама

Ове породице сваке године добијају две просечне плате по детету до пунолетства, као и бесплатне уџбенике и прибор, а град је за ту намену ове године издвојио три и по милиона динара. На пријему су их данас поздравили Миленко Чучковић, члан Градског већа за рад, запошљавање и социјална питања и Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева. 

На основу одлуке Града Панчева о финансијској подршци породицама са децом, све мајке које су родиле тројке и четворке добијају једнократну новчану помоћ одмах након њиховог рођења у износу од две просечне плате по детету. 

“Успели смо да обезбедимо да наше породице са тројкама и четворкама ову накнаду примају сваке календарске године до навршене 18. године живота. Посебно смо поносни на то што смо успели да обезбедимо да наше тројке остваре право на бесплатне уџбенике и школски прибор, од обавезног припремног предшколског програма до завршеног редовног средњег образовања”, каже Драгана Купрешанин, заменица градоначелника Панчева. 

Ове године за панчевачке тројке издвојено је из градског буџета три и по милиона динара односно 500 хиљада динара по породици. 

Град Панчево је пратећи потребе породица с децом од новембра 2019. године померио старосну границу са десет на 18 година старости, тако да тројке могу да рачунају на финансијску подршку до пунолетства. 

Тренутно у Панчеву живи седам породица са тројкама испод осамнаест година старости. Најмлађе ускоро пуне пет година, а најстарије тројке имају 16 година. 

Према подацима Секретаријата за јавне службе и социјална питања Градске управе града Панчева у 2023. години постоји седам породица са тројкама на територији града Панчева. То су породице Живковић, Васовић, Ђокић-Радошевић, Жарков, Арамбашић и Лазаревић из Панчева и Јездимировић из Омољице.

 

 

 

Извор :Војводина уживо