Вести

У Панчеву за 15 месеци урађена 91 улица – 44.5 километара путева и 3 километра пешачких стаза

Градска менаџерка Панчева Маја Витман посетила је данас радове на асфалтирању у Банатском Новом Селу, где је истакла да је у насељеним местима и граду, за 15 месеци, урађена 91 улица, 44.5 километара путева и 3 километра пешачких стаза.

“Задовољни смо оствареним и динамиком коју смо дуго планирали. Град је добром политиком управљања остварио приходе и створио могућност да одржимо обећање нашим грађанима, којима смо захвални на указаном поверењу. Велики посао смо до сад урадили. Километре новог асфалта добила су и насељена и град. Ради се убрзано, поред свих тешкоћа са којима се суочавамо. Најважније је да је политичка ситуација стабилна, да је град обезбедио средства, да имамо изузетну сарадњу са свим месним заједницама и грађанима и да заједно решавамо и правимо резултате”, рекла је Витман.

У Банатском Новом Селу ради се на уређењу пет нових улица, по приоритету који је одредила Месна заједница.

“Урађени су припремни радови и ових дана биће асфалтиране Шантићева, Валерије Докне, 29. Новембра, Максима Горког и Вашарска улица, што је укупно око 2.7 километара. У предходном кругу урађено је око 6.7 километра асфалта у улицама Братства Јединства, Жарка Зрењанина, ЈНА, Железничкој, улици Црепајски пут, Михаила Пупина и 27. Марта”, каже Витман.

Градска менаџерка посетиће данас и радове у Банатском Брестовцу. Како нам је речено, ради се и у Долову, а следе и завршни радови у Омољици, Јабуци, Качареву…

У Банатском Брестовцу асфалтира се улицама Жарка Зрењанина, Бориса Кидрича и Ратка Павловића, као и аутобуска окретница у улици Саве Ковачевића. Укупно око 2.5 километара асфалта, без окретнице.

“У првом кругу радови су изведени у улицама Поњавичка (ул. Моше Пијаде до ул. Змај Јовине), Вука Караџића, Иве Лоле Рибара и Кутина 2. После изведених припремних радова извешће се радови на асфалтирању и у Омољици у улицама Врањска, Варогасни Трг, Првомајска, Иве Андрића, Церска, Дунавска, Вука Караџића, Уроша Предића, Радничка и Банатска. Остало нам је да асфалтирамо улице у Јабуци, где су урађени припремни радови и крећемо Качарево. Радови на асфалтирању су у току у Долову”, рекла је Витман.

Витман наглашава да се, за ову годину, све што је планирано и обећано грађанима – успешно завршава.

“Поносни смо на остварени успех, а посла има још много. Град, вођењем одговорне политике и равномерним улагањем, обезбедиће средства за наставак радова и у следећој години. Политика педседника Александра Вучића нам је мотив да се боримо и радимо више, да померамо лествицу и стварамо услове свим нашим грађанима бољу будућност”, истакла је Витман.