Вести

Улица Светозара Шемића ускоро у новом руху, поставља се завршни слој асфалта

Путна инфраструктура  у граду Панчевеу  је један од најважијих послова, рекла је приликом обиласка радова  на асфалтирању Улице Светозра Шемића, Маја Витман градска менаџерка. Према њеним речима  захваљујујћи јавно приватном партнерству уређен је велики број улица, што је закључно са онима где се сада радови приводе крају укупно 80 километара.

Нама је равномеран развој од изузетног значаја, имамо позитвне утиске од стране наших суграђана. Оно што је битно за ову локацију је њен географски положај, у близини је Северна индустријска зона, Железничка станица, а очекујемо на почетку Улице Светозара Шемића и изградњу нове аутобуске станице. Ми се налазимо код кружног тога, раскрсница Светозара Шемића, Светог Саве и Железничке, а морали смо да урадимо кружни ток због будуће трасе  аутобуских линија. Тренутно се изводе радови на асфалтирању завршног слоја, од радова смо урадили комплетно  пешачко бициклистичку стазу ,рекла је Маја Витман – градска менаџерка.

Како истиче Маја Витман  урађен је двосмерни коловоз у Улици Светозара Шемића, ширине 7 метара. Осим тога  урађени су и сви прикључци за домаћинства, као и за привредне субјекте.

Такође су урађени радови на реконструкцији  водоводне мреже, фекалне канализације, дограђена је фекална канализација у дужини од 200 метара. Урађен је коловоз у дужини нешто више од 1000 метара. Урађени су радови на електро инсталацијама, биће постављено 30 нових стубова, остали су реконструисани, у Улици Светозара Шемића биће могућност за два нова аутобуска сталалишта, за такси места и урађено је око 70 нових паркинг места,Маја Витман – градска менаџерка, рекла је Маја Витман – градска менаџерка

Маја Витман наглашава  да је сарадња и подршка грађана изузетно важна, зато се захваљује на стрпљењу суграђанима који живе у овим улицама.

Исто бих напоменула да је било и сугестија, јер због радова које смо изводили имали мсо одређених измена јер траба уклопити живот са инсраструктуром . Екипа која овде ради недејама има позитвне утиске са терена. Хвала још једном свима наразумеевању а следеће недлеј ћемо радти завршне радове, да се уради хоризонтална сигализација и да у сарадњи са ЈКП Зеленилом се још обогати овај простор. Оно што смо имали пре пар недеља сада ће потпуно другачије да изгледа на задовољсто свих нас,рекла је Маја Витман – градска менаџерка.

Улица Светозара Шемића неће  бити  отворена за саобраћај  због радова који овде још треба да  се изведу. Градска менаџерка апелује на  становнике  ових улица за  додатно стрпљење, како би сви радови могли да се неометано изведу, као и да се не користе тротоари и будућа бициклистичка стаза  због безбедносоти свих учесника у саобраћају.

 

Извор: РТВ Панчево