Вести

Завршени радови на рехабилитацији шест улица на Содари

Завршени су радови на рехабилитацији шест улица у насељу Содара. Скинут је слој старог и дотрајалог асфалта, извршено је равнање и постављен је завршни слој асфалта. Такође, продужена су и два паркинга у Ибарској и Савској улици. Завршне радове је данас обишла градска менаџерка Маја Витман.

Град Панчево је током предходних година, анализирајући постојеће стање свих улица у граду и насељеним местима, сагледао километре путева и улица које треба уредити. Услед вишедеценијског неулагања, улице у граду су у прилично лошем стању. Пројектом Јавног приоватног партнерства рехабилитовано је шест улица на Содари: Дринска, Дунавска, Ибарска, Савска, веза Савске и Дунавксе и Зетска. Према речима мештана овог насеља, нов коловоз ће им много значити.

Насеље Содара налази се у самом центру града и готово од изградње, осим редовног одржавања, није било значајних улагања. За три непуне недеље скинут је стари асфалт, бетонске подлоге и комплетно су асфалтиране улице. Уз то, продужени су и паркинзи у Ибарској и Савској улици, истакла је градска менаџерка Маја Витман.

У плану је да се у наредном периоду ураде и пешачке стазе, истакла је Маја Витман.

Драган Остојин, председник Савета МЗ Центар, истиче да ће у наредном периоду бити још улагања у ово насеље.

Од почетка имплементације пројекта ЈПП уређено је 70 улица у граду и насељеним местима, што је 37 километара асфалта и 3,5 километра нових стаза и паркинга, истиче градска менаџерка.

Витман је најавила да ће у наредном периоду почети радови у насељу Стрелиште, у Улици Лазе Костића, Војслава Илића, Исидоре Секулић, Вељка Влаховића, Михајла Петровића Аласа, Ђуре Даничића, Вељка Петровића и у Мажуранићевој.