Саопштења

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАНЧЕВА: Од сутра почиње имунизација без заказивања

Од сутра почиње организована акција имунизације становника Панчева без заказивања вакцином Синофарм кинеског производача, у свим насељеним местима, саопштио је градоначелник Панчева Александар Стевановић. 

Комплетну оранизацију и надзор над вакцинацијом спроводи Градски штаб за ванредне ситуације, путем Завода за јавно здравље Панчево и Дома здравља Панчево. Медицинске екипе Дома здравља које спроводе вакцинацију сваки дан ће бити у другом насељеном месту према раније утврђеном распореду који ће бити објављен на сајту Завода, Дома здравља, Града Панчева и у средствима јавног информисања, рекао је Стевановић.

Пунктови за вакцинацију, на којима грађани могу да се имунизују без заказивања, биће отворени у месним амбулантама од 8 до 15 часова, дана када је заказана имунизација у том насељеном месту.

Грађани не треба да чекају позив, биће примљени на сваком пункту где је тог дана организована вакцинација. Вакцинацијом ће бити обухваћени све старосне категорије становника почев од 18 година а приоритет имају суграђани старији од 65 година. Сви подаци о вакцинисаним особама уносиће се у исту базу као и за остале грађане, који су се пријавили преко портала еУправе, рекао је Стевановић.

Упоредо, наставља се и вакцинација становника који су се пријавили путем порталa еУправе, по унапред заказаном термину на локацијама у самом граду.

 

Радпоред вакцинација без заказивања: 

Здравствена станица Јабука 7. април од 8 до 15

Здравствена станица Долово 8. април од 8 до 15

Здравствена станица Глогоњ 9. април од 8 до 15

Здравствена станица Кацарево 10. април од 8 до 15

Здравствена станица Омољица за градане Омољице и Иванова 11. април од 8 до 15

Здравствена станица Старчево 12. април од 8 до 15

Здравствена станица Банатско ново село 13 април од 8 до 15