Саопштења

Павлов: Приче о преузимању ФК Динамо - ЛАЖ! Град ИНВЕСТИРА у спортску инфраструктуру

Градоначелник Панчева и функционер ГО. СНС Саша Павлов најоштрије је данас осудио пласирање нетачних информација у јавности о преузимању ФК Динамо. “Приче су исфабриковане и представљају најобичнију лаж”, рекао је Павлов.

Поводом шпекулација које су се појавиле у јавности о наводном преузимају ФК Динамо данас се на конференцији за штампу обратио Саша Павлов градоначелник Панчева и функционер ГО. СНС.

Павлов је одбацио све наводе наводећи да су намерно пласиране нетачне информације након разговора које је град прошле недеље водио са руководством ФК Динамо.

-Жао нам је што је добра намера Града, заснована на Закону погрешно “схваћена”. Приче о некаквом политичком или преузимању од стране града ФК Динамо су бесмислене и нетачне, нагласио је Павлов.

Он је истакао да је Град и до сада помагао ФК Динамо дајући подршку инфраструктурним пројектима на стадиону, пре свега кроз програм “Заједници заједно” који се спроводи у сарадњи са НИС-ом.

-Намера нам је да то радимо и у наредном периоду како би се унапредио спорт и био што доступнији грађанима, рекао је Павлов.

Он је објаснио да је разговор био инициран и заснован на три циља која град мора да оствари у наредном периоду у складу са Законским обавезама.

Објаснио је да је стадион на коме игра ФК Динамо недавно из државне својине прешао у јавну својину на основу потписаног уговора између Града и Републичке дирекције за имовину.

Потписан је на основу иницијативе града како би град могао да улаже у унапређење спортске инфраструктуре на стадиону, односно изградњу атлетске стазе.

Такође спровођењем Закона о озакоњењу објеката, објекти који су без дозволе изграђени на стадиону морају се легализовати и уписати у катастар и учинити их доступнијим грађанима.

Као трећи основ за састанак Павлов је навео да је на основу спровођења Стратегије о спорту, која дефинише носиоце спорта по областима, ФК Динамо одређен да буде носилац развоја фудбалског спорта у граду Панчеву.

“Из свега наведеног проистичу одређене финанцијске обавезе локалне самоуправе према спорту, спортској инфратсруктури па тако и према фудбалу и оне су биле повод за састанак са руководством клуба”, закључио је Павлов и додао да је несхватљива реакција руководства ФК Динамо.