СНС: Одговор Демократској странци

Поводом саопштења Демократске странке о томе да је потребно променити закон о полицији, Српска напредна странка је саопштила да у Србији јесте у једном тренутку основана партијска полиција - Комунална полиција Града Београда.

Јавна је тајна да су Комуналну полицију формирале управо демократе, како би имали личну и партијску полицију, у коју су запослили искључиво чланове своје странке, наводи се у саопштењу СНС.

Знамо да је функционерима ДС тешко да схвате да новим Законом о полицији ресорни министар нема никаква управљачка овлашћења, да се на радна места долази искључиво јавним конкурсом, и да постоје прецизни критеријуми за каријерно напредовање, као и да данас радом полицијских снага руководи директор полиције, истиче СНС.

Није згорег ни подсетити да је Закон о полицији донела влада Демократске странке Србије, али да је у то време тадашњи председник Србије био председник ДС, Борис Тадић, који је могао да врати закон Скупштини, уколико је ДС имала нешто против тадашњег Закона о полицији и пратећих уредби, као што то није био случај.

Такође, ДС је имала године и године на располагању да измени и допуни тадашњи закон или да донесе нови, али то њима, наравно, није ни пало на памет, "јер уместо реда у друштву и држави, они су гледали само шта је дошло ново на ред да украду и разоре", наводи СНС.

На крају, СНС поручује Демократској странци да се мане лицемерја и бесмислених лажи, јер су у лажи и крари кратке ноге и додаје да ће Српска напредна странка учинити све што је у њеној моћи да омогући независним државним органима да раде у најбољем интересу свих грађана, уз достојанственположај запослених у тим органима.