Саопштења

СНС осудио претње градоначелнику Панчева

Претње које је добио градоначелник Панчева Саша Павлов изазвале су реакцију највеће политичке партије у нашем граду. Председник Градског одбора и шеф одборничке групе Жељко Сушец осудио је претње градоначелнику, позивајући све друштвене чиниоце и политичке партије да „стану иза градоначелника“, не дозвољавајући онима који узурпирају земљу да и даље плаше функционере.

Борба против узурпације пољопривредног земљишта довела је до тога да је Саша Павлов, градоначелник Панчева и потпредседник, односно функционер СНС-а, добио претње, упућене његовој породици, супрузи, деци... То је, према речима Жељка Сушеца, првог човека напредњака у Панчеву, недопустиво, пре свега зато што је Павлов градоначелник свих грађана Панчева.

- Оштро осуђујемо упућивање претње градоначелнику Саши Павлову, градоначелнику Града Панчева, градоначелнику свих грађана, од стране оних истих који очигледно живе деценију у прошлости и враћају нас у прошлост. Очигледно они исти који су насилници Милета Јерковића и свих оних узурпатора државног пољопривредног земљишта који су деценију упадали као хајдуци у државно пољопривредно земљиште не водећи рачуна ни о будућности државе ни о будућности народа. Претње које су упућене градоначелнику упућене су зато што човек поштено ради свој посао, спроводи Закон о пољопривредном земљишту, закон који је усвојила Народна скупштина Републике Србије, спроводи препоруку Владе Републике Србије управо када је реч о очувању и заштити и будућности државног пољопривредног земљишта а све зарад спречавања оних истих који су се деценију, деценију и по богатили на рачун државе и на рачун народа – рекао је Жељко Сушец.

Сушец је поручио да ће се узурпаторима стати на пут, затим да ће се лицитације увести у легалне токове и да новац неће одлазити у туђе џепове, већ у улагање и општи интерес Панчеваца и свих грађана.

- Узурпатори су познати на територију целог јужног Баната. То су исти који су уз помоћ странке бившег режима и без икаквог срама улазили у посед и заузимали су државно пољопривредно земљиште. Нису се скривали, данас се скривају и данас су у великом проблему, јер овај посао и овај задатак који су добиле локалне самоуправе на целој територији Републике Србије завршиће се. Закон је јасан, онај који је узурпирао пољопривредно земљиште има шансу да плати три пута скупље од просечне цене на нивоу целе Републике Србије, а Н. Н. узурпатор остаје без свог усева, односно усев постаје власништво државе Републике Србије. Никаква застрашивања од стране паметних појединаца неће спречити да оно што је започето - да се у законске оквире доведе лицитација државног пољопривредног земљишта – објаснио је Сушец.

Према речима Жељка Сушеца, држава је годишње губила око 100 милиона евра од узурпације пољопривредног земљишта. То, како каже, мора престати, додајући да је држава, тј. Влада Србије и премијер Александар Вучић, решила да стане на пут узурпацији пољопривредног земљишта, тј. свакој врсти криминала и корупције у Србији.

- Немојмо заборавити да се од лицитације државног пољопривредног земљишта око 40 процената слива у буџет органа локалне самоуправе, да се та финансијска средства користе за изградњу школа, вртића, амбуланти, путева, пешачких стаза, за уређење паркова. Општи је интерес да као друштво озбиљно приступимо решавању оваквих проблема, да као друштво ово осудимо, да ово не смемо да дозволимо, да не смемо да дозволимо да нас врате деценију-деценију и по... Србија се данас, поштовани грађани, налази на правом и здравом путу, на путу за стварање напредне Србије, о чему говори податак да је незапосленост смањена 16 процената. Појединцима који на бахат начин покушавају да застраше, прете функционерима, држава и надлежни органи морају стати на пут – поручио је Сушец.

Без обзира на то што је сада прећено градоначелнику Саши Павлову, Сушец је позвао све, а поготову политичке партије да осуде овакав чин, закључујући да Павлов није градоначелник СНС-а већ свих грађана Панчева.