СНС Законе више не пишу тајкуни

На конференцији за новинаре Градског одбора Српске напредне странке Жељко Сушец је истакао да се Србија супротставила тајкунско-мафијашким клановима и то је разлог што они, уз помоћ појединих медија, желе да промене слику о Србији као здравој држави. Сушец је изразио пуну подршку Влади и премијеру Александру Вучићу, а говорио је и о Закону о пољопривредном земљишту. Градски одбор Српске напредне странке даје пуну подршку Влади и премијеру Вучићу у борби против тајкунско-мафијашких лобија, који, уз подршку појединих медија, желе да промене слику о Србији, која је сваким даном све боља, казао је Жељко Сушец, председник Градског одбора СНС-а. Ваљда је правило у Србији да се резултат не прашта. Не праштају га оне странке бившег режима које су имале прилику да се докажу у власти, да преузму одговорност за своју државу и народ. Видели смо какав је био биланс успеха – Србија је доведена на ивицу амбиса. Влада Републике Србије, на челу с премијером Александром Вучићем, заиста добро ради, изграђује здрав систем, као и системске законе. Законе нам више не пишу тајкуни, они исти који се сада удружују против Владе Републике Србије. Нема привилегованих, нема заштићених. Борба против корупције их је сада удружила, насрнули су не бирајући средства. Сведоци смо већ неколико дана да користе и болесне особе, којима је потребна здравствена помоћ, које не могу саме да доносе одлуке, за остваривање својих циљева – урушавање Владе Републике Србије на челу с премијером Александром Вучићем – поручио је Жељко Сушец, председник ГО СНС-а. Указујући на то да Србија сваким даном иде напред, али да успех смета онима који су годинама пљачкашким малверзацијама довели државу на ивицу колапса, Сушец је истакао: Ово је у историји Републике Србије први пут да су премијер Републике Србије и Влада Републике Србије на страни свога народа, а не на страни појединаца, односно тајкуна, и свих оних привилегованих у прошлости, политичких и других криминалних група које су данас доказале како су опљачкале државу, на који начин, не водећи рачуна о интересу свога народа и своје државе, уз подршку политичких странака. Данас ти критизери критикују све реформске законе, законе који доносе бољитак држави и народу. Говорећи о Закону о пољопривредном земљишту, који је намењен малим и средњим пољопривредним газдинствима, Сушец је указао: Видели смо какав су притисак вршиле странке бившег режима, уз подршку лобистичких и мафијашких група, које су се богатиле у прошлости, управо са законом који су они диктирали и који је ишао само њима на руку, а просечног пољопривредника у Србији нигде није било. Овај закон о пољопривредном земљишту штити мале и средње пољопривреднике, даје шансу развоју сточарства, односно примарној производњи.