Саопштења

Такозвани студенти напали СНС

Поводом вандалских напада демонстраната на просторије градског одбора Српске напредне странке изјаву за регионалну РТВ Панчево дао је Жељко Сушец, председник градског одбора СНС-а.

Око 19 часова учесници тзв. протеста „Против диктатуре“ у Панчеву извршили су вандалски напад на просторије ГО Српске напредне странке. Демонстранти су покушали да насилно уђу у просторије странке, према којима су претходно полетела јаја, а на фасаду објекта стављене су налепнице увредљивог садржаја, каже председник ГО СНС-а у Панчеву Жељко Сушец.

Око 19 часова незадовољна, мала, група грађана од око 200 до 300 грађана, незадовољни резултатима избора, где је Александар Вучић освојио преко 55% гласова на целој територији Републике Србије и показао да има велику подршку грађана Србије, демонстрирала је, позивајући се на „студентске“ протесте, а било је најмање студената. Напали су просторије ГО СНС-а, покушали су да развале врата, постоје и снимци камера странке. Ово је вид вандализма и нема „д“ од демократије. То су они исти који су 5. октобра упадали у Скупштину, палили и покушавали да направе крвопролиће на улицама престонице. Данас исто покушавају. Могу да разумем да се неко политички не слаже, и ми смо били опозиција кад смо протестовали, али никада нисмо уништавали страначке просторије, нисмо нападали активисте других странака и политичких неистомишљеника, као што је то вечерас био случај са онима који као желе демократију и бољи живот. Ово је само доказ да не желе бољи живот, већ македонски сценарио и крвопролиће на улицама Републике Србије. Просторије су гађали јајима, прескакали су капију на улазу и покушали да развале врата. Понављам да могу да разумем демонстрације, то је демократија у цивилизованом друштву, али овај вид вандализма и напада је вид хулиганства, али подршка Александру Вучићу 2. априла је показала да је велика подршка свих грађана. Ми као савремено друштво нећемо одговарати на овакав вид дивљаштва и ову бахатост, али је ово поражавајуће и ово свако треба да осуди – изјавио је Сушец.

Сушец је оценио да је скандалозно то што су органиозатори тзв. „студентског протеста“ изманипулисали средњошколце да за њих одраде прљави део посла на овом протесту.