Вести

86 грађана разговарало са премијером, 35 проблема решено одмах

Мандатар за председника Владе, Александар Вучић, данас је разговарао са 86 грађана који су се најчешће жалили да не могу да нађу посао и да не могу да реше здравствене проблеме, а, како каже, решено је 35 случајева. Вучић је најавио да ће такве састанке са грађанима, наставити и убудуће и да ће грађани са њим моћи да разговарају два пута месечно, једном у Београду, а једном у неком другом месту у Србији.

 

Наш је посао да покажемо бригу за људе. Људи добијају пажњу и знају да смо ту због њих. Наш посао је да радимо и борићемо се за људе, а не да некоме удовољим и будем лењ, то ми не пада на памет, а они нека критикују", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да је веома задовољан јер су он и његови сарадници из различитих министарстава данас успели да неким људима обезбеде посао, и то онима са дефицитарним занимањима, да је најлакше било наћи решења за здравствене проблеме које су имали поједини грађани.

Упитан да ли је било много примедби на правосуђе, рекао да се поступке судова није жалило превише људи, те да су људи углавном имали потребу да реше животне проблеме.

Нагласио је да су извршној власти везане руке кад је реч о правосуђу, да му не пада на памет да се меша у рад правосудних органа, али да је гледао да нађе шта је то у чему може да помогне.

Како је навео, данас је успео много да сазна о навикама грађана и о томе које поступке треба убрзати, које законе донети, па је тако поменуо да су грађани имали многе предлоге.

 

"Нормално је да нисмо успели да нађемо решење за све проблеме, неке не можете да решите, већ само да саслушате и да се извините што немате решење", рекао је Вучић и додао да је у сваком случају задовољан јер је важно да су људи добили пажњу што је, каже, и посао владе.

 

 

Борба са проблемима уз помоћ премијера

За разговор са премијером до сада се пријавило 5 хиљада грађана. Вучић је прве разговоре почео јутрос у 5.30 сати, а планирано је, како је раније најавио, да за њих издвоји цео дан, односно до 18 сати. Грађани који су данас разговарали са председником Владе Србије Александром Вучићем изузетно су задовољни што су имали прилику да своје проблеме изнесу премијеру, за кога верују да ће им помоћи да се изборе са њима.

Грађани су се већ пре 05.00 сати окупили испред Владе Србије, како би дошли на ред, а пошто се многи од њих до сада нису пријавили то су учинили на лицу места, попуњавајући писмени захтев.

Међу њима је доста грађана који су дошли из унутрашњости. Они који су међу првима били примљени поручили су да су задовољни што су имали прилику да своје проблеме изнесу премијеру, за кога верују да ће им помоћи да се изборе са њима. Грађани су се премијеру обраћали због разних проблема у вези легализације, бесправне градње, судских спорова, немогућности за запошљавање, здравствених проблема.

У разговору са представником пчеларских удружења из Алексинца, како наводи РТС, премијер је обећао оперативну групу која ће проверавати исправност меда на српском тржишту. Међу онима који су чекали пријем био је и Иван Миљковић (1979), рођен у Свилајнцу, а живи у Београду, који је дошао да Вучићу достави доказе о крађи беба и повезаности болничког особља, матичарске службе и полиције.

Миљковић тврди да је успео да пронађе свог брата близанца, што долазује и ДНК анализом. За брата му је, како каже, речено да је умро, пошто су обојица из породилишта у Свилајнцу пребачени у институт за неонатологију у Београду.

Саша Петровић, из села Драгољ код Горњег Милановца, дошао је са малим сином да тражи пријем код Вучића да би убрзао решавање спорс са електродистрибуцијом у том месту. Позива се на извештај судског вештака, који је утврдио да је то предузеће одговорно за пожар у коме је остао без куће 2014. године. Неколико година траје суђење са електродистрибуцијом, и никако да заврши, они увек изналазе неке разлоге за одгађање предсуде, а ја и породица немамо где да живимо, објаснио је Петровић.

Где год сам закуцао на врата, сви су ми окренули леђа, рекао је Петровић, који се нада да ће сада премијер да помогне.

Пензионисана медицинска сестра Славица Станковић дошла је да се Вучићу пожали на малверзације са некадашњим становима солидарности у Дому здравља Вождовац и на мобинг који је над њом спроводила директорка те здравствене институције и силом је отерала у пензију. Станковић је са пријема код Вучића изашла задовољна, објашњавајући да јој је обећао да ће већ сутра надлежни радити на томе да се њен проблем реши.

Задовољна обећањима Вучића била је и Зорана Мишовић из Београда, која је дошла да се жали на непоступање надлежне инспекције, јер, и поред свих решења, избегава да сруши нелегалну надоградњу на њеној згради.

Моја борба траје осам година, дошла сам код премијера и мислим да сам урадила праву ствар и да ћемо успети да натерамо градску инспекцију да поруши нелегалну градњу, рекла је Мишовић.

 

Премијер Вучић грађане прима са својим сарадницима, међу којима је вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић.